Hrvatska barjaktarka

Nikolina Ćaćić: U hotelskoj sobi u New Delhiju spremila sam tri ispita

HOO/Slobodan Kadić
22.06.2023.
u 12:06

Naša ponajbolja boksačica imala je ove godine peh s nastupom na SP-u jer je u Indiju doputovala ali nastupila nije, kaže ona, zbog crijevne viroze

Nikolini Ćaćić, ponajboljoj hrvatskoj seniorki u olimpijskom boksu, pripala je čast nošenja hrvatske zastave na svečanosti otvaranja trećih Europskih igara. Europska mlađeseniorska doprvakinja svoju je obvezu stjegonoše podijelila s mlađahnim skakačem u vodu Matejem Nevešćaninom nakon čega se usredotočila na turnir koji je pred njom.

- Nama boksačicama i boksačima pruža se mogućnost da već na Europskim igrama izborimo olimpijsku vizu za što treba osvojiti medalju odnosno biti među prve četiri. Kada bih u tome uspjela bilo bi to sjajno. Sjećam se osjećaja kakav sam imala kada sam se plasirala na Igre u Tokiju. Ponoviti taj osjećaj velika mi je želja.

A uspjeti u tome već u Krakovu značilo bi puno za strategiju priprema za olimpijski nastup u ljeto 2024. godine.

- S trenerom Franjom Kristićem, ostatak godine bih se mogla posvetiti samo olimpijskom nastupu pa bih zacijelo propustila seniorsko Prvenstvo Europe u rujnu. Osim toga, u rasporedu mi je i Prvenstvo Europe do 22 godine koje bi za mene bilo izlazno pa bih ga voljela odraditi.

Nikolina će nastupiti u kategoriji do 54 kilograma koja joj više odgovara od sljedeće težinske skupine (57 kg).

- Skinula sam oko pet kilograma i u kategoriji do 54 kilograma se bolje osjećam jer sam dovoljno brza i eksplozivna.

Nikolina je ove godine imala peh s nastupom na Svjetskom prvenstvu u New Delhiju. Doputovala je u Indiju ali nastupila nije a to je natjecanje koje su neke zemlje bojkotirale, zbog nastupa Ruskinja i Bjeloruskinja, no ne i Hrvatska.

- Meni se dogodila crijevna viroza, da li od hrane ili od vode ne znam. U svakom slučaju provela sam 12 dana u hotelskoj sobi i slagala misli. Štoviše, kao studentica sportskom menadžmenta na Aspiri iskoristila sam to vrijeme da spremim čak tri ispita.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije