Sport podno Kleka

Ništa od SP-a u ribolovu na pastrve u Ogulinu

\'DEV SVJETSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU SNIMIO TOMISLAV PAVLEK
04.11.2009.
u 13:24

Sportski rezultati ovih dana nisu u prvom planu u gradiću podno Kleka. Umjesto da se priča o kuglačicama koje su u prvoligaškom društvu, ili pripremama tenisača, koji su također u elitnom rangu, Ogulinci razočarano komentiraju propuštenu prigodu da u svom gradiću organiziraju veliku svjetsku manifestaciju.

Preveliki oprez

Riječ je o Svjetskom prvenstvu u ribolovu na pastrve, čije je domaćinstvo ponuđeno Ogulinu, no grad je takvu mogućnost odbio. Čini se kako je glavni razlog preveliki oprez i bojazan gradskih čelnika - samo natjecanje ne bi bilo skupo, tek 60-ak tisuća kuna, ali su tražena novčana jamstva višestruko veća. Političari nisu željeli riskirati, iako je rizik vjerojatno vrlo malen, pa će Svjetsko prvenstvo biti održano u Kninu, čiji čelnici nisu dvojili.

Što se sportskih postignuća tiče, ove sezone Ogulinkama i Ogulincima ide to bolje što su u nižem rangu. Prvoligašice, kuglačice Policajca, već su nakon šest kola u vrlo nezavidnoj situaciji. Na posljednjoj su poziciji, a da stvar bude gora i u derbiju začelja na svojoj su kuglani poražene od glavnih konkurentica u borbi za ostanak, kuglačica Istre iz Poreča.

Ogulinski "trećeligaši" (u stvarnosti je riječ o četvrtom rangu natjecanja), pak, sasvim dobro guraju.

Rukometaši su u sedmom kolu Treće lige - Zapad ugodno iznenadili pobjedom 32:28 nad riječkim Matuljima, čime su Riječanima nanijeli prvi poraz u prvenstvu i sasvim se priključili vrhu.

Rukometašice su u istom rangu trenutačno na drugoj poziciji, a u šestom kolu svladale su ekipu Omišlja sa 32:21. Djevojke su jedna od tri ekipe koje su se izdvojile na vrhu i sigurno je kako će upravo jedna od njih izboriti vizu za Drugu ligu - zapad. Osim Ogulinki, u trokutu kandidatkinja su igračice Rovinja i ŽRK Luks iz Pazina.

Pri vrhu se drže i košarkaši Ogulina u C-1 ligi. Košarkaši su posljednji počeli s natjecanjem tako da su odigrana tek tri kola, a proteklog vikenda Ogulinci su na gostovanju u Zagrebu svladali momčad Silenta rezultatom 83:73.

Nogometaši u krizi

Nogometaši su, pak, sve bliže dnu Četvrte lige - Središte A. Nakon 4:1 poraza od Dubrave tek ih tri boda dijele od zone ispadanja i situacija postaje kritična.

Na kraju, odbojkaši se drže u zlatnoj sredini 2. A lige. Nakon pobjede protiv Žereka uspjeli su u Zagrebu protiv Medicinara izvući utješni bod u 3:2 porazu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije