Liga nacija

Nizozemci objavili popis igrača s kojima će se u polufinalu suočiti Vatreni

Ronald Koeman is officially presented as national soccer coach of the Dutch national team
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/3
15.05.2023.
u 18:10

Ogled između Nizozemske i Hrvatske je 14. lipnja u Rotterdamu, a dan kasnije će snage odmjeriti Španjolska i Italija u Enschedeu. U nedjelju 18. lipnja igrat će se za prvo i treće mjesto

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Ronald Koeman objavio je širi popis kandidata za završni turnir Lige nacija na kojem će "Narančasti" u polufinalu igrati protiv Hrvatske. Koeman je objavio listu sa 32 igrača, a do ponedjeljka 29. svibnja, izbornik "Oranja" mora se odlučiti koja 23 igrača putuju na Final Four Lige nacija.

Igrači iz nizozemske, njemačke i engleske lige koji su slobodni od klupskih obaveza okupit će se 5. lipnja u Zeistu na trodnevnom treningu. Okupljanje cijele repreznetacije je 10. lipnja.

Ogled između Nizozemske i Hrvatske je 14. lipnja u Rotterdamu, a dan kasnije će snage odmjeriti Španjolska i Italija u Enschedeu. U nedjelju 18. lipnja igrat će se za prvo i treće mjesto u Rotterdamu (20.45) i Enschedeu (15.00).

Na popisu su navedena četiri vratara: Jasper Cillessen (NEC), Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Freiburg), Bart Verbruggen (Anderlecht). Nizozemcima izbora ne fali kod obrambenih igrača. Na popisu se naovde: Daley Blind (Bayern Munichen), Stefan de Vrij (Inter), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Matthijs de Ligt (Bayern Munchen), Nathan Ake (Manchester City), Jurrien Timber (Ajax), Kenny Tete (Fulham), Tyrell Malacia (Manchester United), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Sven Botman (Newcastle United).

U veznom redu izbornik će moći birati među sljedećim igračima: Georginio Wijnaldum (Roma), Frenkie de Jong (Barcelona), Steven Berghuis (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Teun Koopmeiners (Atalanta), Mats Wieffer (Feyenoord), Tijjani Reijnders (AZ), Joey Veerman (PSV).

Na popisu onih koji će najviše nastojati zaprijetiti hrvatskom golu su: Memphis Depay (Atletico Madrid), Steven Bergwijn (Ajax), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Manchester United), Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (Club Brugge), Xavi Simons (PSV), Brian Brobbey (Ajax)

VIDEO: Silvio Marić o Bišćanu: To je bio pravi potez Dinama, da su se odlučili za jedno takvo ime. Za njega se ja ne bojim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije