PLIVANJE

Nova austrijska sportska zvijezda

08.08.2002.
u 00:00

Baš kao i Njemačka za Franziskom van Almsick, Austrija je poludjela za Mirnom. Pune su je novine, svi žele doći do šesnaestogodišnje Hrvatice

ZAGREB - Hrvatska reprezentacija u Berlinu na Europskom prvenstvu nije imala niti jednu plivačicu, ali jedna se Hrvatica ogrnuta austrijskom zastavom popela na najvišu stubu pobjedničkog postolja. Mirna Jukić je nakon dvije zlatne medalje osvojene na Europskom juniorskom prvenstvu u Linzu, najavila svoju seniorsku vladavinu u prsnim disciplinama.

Gledali smo njen prvi seniorski nastup u Antwerpenu u 25-metarskim plivalištima. Osvojila je dvije srebrne medalje, i tada je još bila djevojčica. U godinu dana Mirna se razvila u pravu djevojku, vrlo lako je se može usporediti s prelijepom Franziskom van Almsick. Pravilnih crta lica, prekrasnih smeđih očiju, iz kojih ipak, još izvire dječja zaigranost. Baš kao i Njemačka za Franzi, Austrija je poludjela za Mirnom. Pune su je novine, svi žele doći do šesnaestogodišnje Mirne. Nakon osvajanja zlatne medalje na 200 metara prsno, nije mogla sakriti uzbuđenost, iako se trudila govoriti ozbiljnim tonom.

- Na prvenstvo sam došla popraviti osobne rekorde, a na kraju ću kući otići sa zlatnom medaljom. Još ne mogu shvatiti da sam pobijedila. Mislim da ću toga postati svjesna tek za dva-tri dana - na tečnom njemačkom pričala je Mirna.

Pod nadzorom oca Željka, Mirna je svoj plivački put započela u Zagrebu. Prije dvije godine otišla je u Austriju, i tamo s ocem naporno nastavila trenirati. Svoje prvo seniorsko zlato osvojila je već na prvom jakom natjecanju. Postala je nova austrijska sportska zvijezda, iznad nje je samo nebo.

- Želim još više trenirati, postići još bolje rezultate. Ne razmišljam o tome koliko ću još plivati, jednostavno sada ne vidim kraj. Gledam samo naprijed - rekla je Mirna.

E. Misirić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije