REZULTATSKO POTONUĆE

Europska katastrofa srpskih klubova! Upisali 35 poraza u 40 utakmica

Champions League - Group G - Crvena Zvezda v Manchester City
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
1/3
22.08.2024.
u 23:50

Ovakav rasplet nije loš za Hrvatsku nogometnu ligu koja je na ljestvici koeficijenata preskočila srpsku ligu na 20. mjestu

Nogometni klubovi iz Srbije doživjeli su još jednu lošu večer u pretkolima europskih natjecanja. Partizan je na Stadionu JNA poražen od strane belgijskog Genta u play-offu za Konferencijsku ligu rezultatom 1:0. Kao doprvaci srpske nogometne lige igrali su drugo pretkolo Lige prvaka, ali nakon ispadanja od kijevskog Dinama i Lugana mogli bi ostati bez europske jeseni.

Također, u play-offu Europske lige TSC Bačka Topola je na domaćem terenu s visokih 3:0 poražena od Maccabija iz Tel Aviva. Bačku Topolu trenira hrvatski stručnjak Dean Klafurić, a večeras su čak dva njegova igrača isključena iz igre. Samo ih malo vjerojatni preokret može održati u Europa ligi, inače će igrati Konferencijsku ligu.

GALERIJA Dinamo srušio siloviti Qarabag i stoji na pragu Lige prvaka. Kulenović je heroj večeri!

Champions League - Group G - Crvena Zvezda v Manchester City
1/116

Crvena zvezda je ove srijede izgubila u play-offu Lige prvaka od norveškog Bodo/Glimta, a ranije je u drugome pretkolu Konferencijske lige iz natjecanja za plasman ispao Radnički iz Kragujevca od kojeg je bolji bio crnogorski Mornar. Ujedno je to drugi europski protivnik kojeg je crnogorski klub prošao u svojoj povijesti.

Vojvodina je ispala od Ajaxa s ukupnim rezultatom 4:1, ali ovakav rasplet nije loš za Hrvatsku nogometnu ligu koja je na ljestvici koeficijenata preskočila srpsku ligu na 20. mjestu. Međutim,to je posljedica loše igre u Europi kroz dulji period. Srpskoj je ligi vrlo brzo porastao koeficijent, što je značilo da mnogi klubovi nisu bili spremni za natjecanje na toj razini. U posljednjih 40 europskih utakmica upisali su čak 35 poraza, dvije pobjede i tri remija. 

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Komentara 5

BA
bacenheider
06:58 23.08.2024.

A sto nas mucite srpskom ligom.Rade pisite o nasim kmecavcima koji znadu samo kmecati,a u europi redovito ispadaju do Velike Gospe.Hrvatski koeficijent drzi Dinamo 90% Rijeka 6% i Hajduk,Osijek po dva posto.Znadem da mnogima to nece passti ali to je na zalost istina.

PE
Pentagon
06:00 23.08.2024.

To mi nije utjeha a i ne zanima me istočni "region".

PA
Pametanumoruludih
00:38 23.08.2024.

Jos malo i biti ce gori od Hrvatskih klubova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije