KONFERENCIJSKA LIGA

Novi kiks Rijeke u borbi za Europu! Olimpija napravila kaos na Rujevici

Prva utakmica Rijeke i Olimpije u play-offu za ulazak u UEFA Konferencijsku ligu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/22
22.08.2024.
u 21:57

Rijeka je neočekivanim porazom od Elfsborga ispala iz kvalifikacija za Europa ligu. Dobili su drugu priliku za jesen u Europi protiv ljubljanske Olimpije, no ispuštanjem prednosti u drugome poluvremenu ponovo su si zakomplicirali život

Nogometaši Rijeke u prvom su susretu posljednjeg pretkola Konferencijske lige kao domaćini na Rujevici igrali 1-1 (1-0) protiv ljubljanske Olimpije. Rijeku je u vodstvo doveo Franjo Ivanović (33), a poravnao je Pedro Lucas (76-11m).

Riječani su imali izglednije prilike u prvom poluvremenu, Pašalić je čak u 21. minuti izravno iz kornera pogodio gredu, a poveli su nakon lijepe akcije. Janković je u 33. minuti prošao kroz sredinu gostujuće obrane i pravodobno poslužio Ivanovića koji se izborio za udarac iskosa sa 12-ak metara koji je "probio" blok dva suparnička igrača i lopta je odsjela u donjem lijevom kutu.

GALERIJA Znate li tko su ovi nogometaši? Uz njih ste proveli djetinjstvo, a neke ćete sada teško prepoznati

Prva utakmica Rijeke i Olimpije u play-offu za ulazak u UEFA Konferencijsku ligu
1/13

Mnogo sreće imala je Rijeka u posljednjim sekundama prvog poluvremena kada je Florucz s pet metara neometan promašio prazna vrata poslavši loptu preko grede.

U manje sadržajnom drugom dijelu Olimpija je stigla do poravnanja iz kaznenog udarca kojega je sigurno izveo Pedro Lucas nakon što je Rukavina prekršajem zaustavio Jorgea Silvu. Uzvrat je za tjedan dana u Ljubljani, a ukupni pobjednik igrat će ove jeseni u Konferencijskoj ligi.

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Komentara 26

LU
Ludileptir
21:51 22.08.2024.

I tako opet ostajemo samo s Dinamom u Europi... loš nam je klupski nogomet u pm..

PR
prajdali100
21:44 22.08.2024.

Nažalost ovo je najava ispadanja .Klupski nogomet nam je,sa izuzetkom Dinama,totalna katastrofa.Olimpija sasvim prosječna momčad ali ima trenera !! I to veoma dobrog trenera

ZA
!zagreb!
22:09 22.08.2024.

Hajduk i Rijeka su ove godine praktički imali otvoren put za skupine konf. lige. Hakduk je trebao dobiti 6 klub iz Slovačka i armenski klub Noah. A Rijeka pobijediti Olimpiju iz Ljubljane. Čak i Osijek je imao dobar ždrijeb. Nakon Zire trebali dobiti Omoniju iz Cipra. Znači nitko ni približno ozbiljan. Sami su krivi. Ulaskom u skupine konf. može se zaraditi 5+ mil eura minimalno. Tako bi se ojačali da i budu konkuretniji u prvenstvu. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije