Novi cedevitaš

Nova zvijezda je 168 cm visoki Green: Možemo biti hit Eurolige

Marques Green (1)
Daniel Kasap/Pixsell
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
24.09.2012.
u 21:05

- Dobro smo odigrali, a bit ćemo još i bolji. Cibona je velika momčad, s velikom povijesti, i super je što smo je pobijedili

Sudeći po najavama trenera Cedevite i Cibone da “ne očekujemo previše od utakmice”, ili su bili preskromni ili su ih vlastiti igrači iznenadili. Kup Dražena Petrovića ponudio je sjajan “teaser” za sezonu, predstavljanje obiju momčadi takvo da ih se češće dođe pogledati...

Trofej je, zahvaljujući pobjedama juniora i kadeta Cibone, predvođenih sjajnim Lovrom Mazalinom, otišao pod Toranj, a Cedevita je ravnopravnu zadovoljštinu pronašla u pobjedi seniora (91:77). Prvi je zaključak da su i jedni i drugi pogodili s dovođenjem stranaca, a s većinom su potpisali u zadnji čas, probravši ono što je ostalo nakon “gozbe” velikih klubova.

Otkriće i veliko pojačanje

U Mršićevoj momčadi pozornost je plijenio dominantni D. J. Strawberry, a 168 cm visoki Cedevitin razigravač Marques Green bio je pravo otkriće! Sa 20 koševa bio je prvi strijelac susreta i najzanimljivija figura.

- Dobro smo odigrali, a bit ćemo još i bolji. Cibona je velika momčad, s velikom povijesti, i super je što smo je pobijedili - informiran je omaleni Amerikanac, koji bi mogao biti jedna od glavnih uzdanica u Euroligi.

- Želim nas tamo zadržati što dulje, ne želim igrati samo u prvoj fazi. Skupina je teška (Olympacos, Caja Laboral, Žalgiris, Armani i Efes, nap. a.), no možemo iznenaditi - dodao je Green, koji je zaslužio i pohvale Božidara Maljkovića.

Iako je izjavio kako će za veći domet pod njegovom direkcijom trebati pričekati sljedeću sezonu, iskusni strateg nadodao je i da je potpuno jasno da dovođenje trenera njegova formata podrazumijeva instant-rezultat.

A čeka ga borba na dva polja, u Euro te u regionalnoj ligi u kojoj je nužno biti u vrhu kako bi Europa bila osigurana sljedeće godine. U tom tjednom ritmu neće biti lako, no Maljković i ne pomišlja “tankirati” protiv Olympiacosa, Žalgirisa i društva u natjecanju koje mu je uža specijalnost.

Momčad će napredovati

- Nema dvojbe da ćemo Euroligu igrati punom snagom! Moje 20-godišnje iskustvo u tom natjecanju nalaže mi da tako razmišljam. Euroliga obrati igrače pa, ako se i potroši i upiše pokoji poraz u ABA ligi, momčad će ipak napredovati - smatra Maljković.

Sigurno je jedino da će se obraz hrvatskih klubova na eurosceni osvjetlati. Nakon Ciboninih 0-10 iz sezone 2009./2010. te Zagrebovih 2-8 iz prošle sezone, “uspjeh” neće biti teško nadmašiti.

Ključne riječi

Komentara 2

HO
horok
23:20 24.09.2012.

Božo Maljković je dobitna kombinacija...znao je kako prije više od dvadeset godina sa Splićanima...kako li tek danas zna znanje...

GO
Gost
14:22 26.09.2012.

jedini bed kaj je klub umjetni i nema poklonike osim zaposlenika! no euroliga privlači košarkaške ljubitelje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije