Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTOVANJE KOD VACA

Novi izazov Podravke: Uz njihove bubnjare i glasne navijače čeka nas težak posao

storyeditor/2024-01-06/PXL_EXP_080423_99281903.jpg
07.01.2024.
u 09:40

- Postavili smo pred početak sezone jedan cilj, da uđemo u Europsku ligu i to smo uspjeli, a sada postoji želja i cilj da igramo što kvalitetnije i skupimo što je moguće više bodova. Za svaki bod će trebati iskrvariti i izrudariti da se dođe do njega, a onda da dalje maštamo ako budemo u dobrom izdanju i ako cure budu zdrave da prođemo među prve dvije ekipe i odemo dalje - rekao je trener Podravke Ivica Obrvan

Rukometašice Podravke Vegete danas će u Mađarskoj igrati prvo kolo svoje skupine Europske lige. Suparnice su im sastav Praktiker Vac.

Podravkašice su u kompletnom sastavu prije nove godine odigrale i jednu trening utakmicu s Lokomotivom u Prelogu gdje rezultat nije bio u prvom planu, no bilo je važno da obje ekipe vide i osjete gdje su u ovom trenutku. Praktiker Vac je ekipa s kojom Podravka Vegeta nije igrala punih deset godina i puno toga se promijenilo, kako u njihovim redovima tako i u redovima podravkašica.

VIDEO Novak Đoković urlao na Ivaniševića

Danas su to potpuno drugačije ekipe, a moglo bi se reći i jedan drugi rukomet koji se posljednjih godina gleda pod svjetlima sportskih arena.

Karakterizira ih brzina, a velika prednost im je domaći teren i uvijek glasni navijači te ritam bubnjeva koji ne staje od prve do zadnje minute. Prilično su jaki na vanjskim pozicijama, posebno na lijevoj strani i u sredini, a opasne su s devet-deset metara što znači da će i vratarke uz obranu imati veliku ulogu u ovoj utakmici.

Trener Ivica Obrvan, više je puta naglašavao kako stalno potiče djevojke da imaju vjeru u sebe i da pruže neke dobre igre, a želja su naravno i bodovi koji bi ovu sezonu učinili uspješnijom od one prošle kada je ovo natjecanje završeno bez bodova bez obzira na to što su djevojke pokazale prilično dobru igru u nekim utakmicama.

- Ulazimo u jedan period koji je dosta problematičan za klubove u ženskom rukometnom svijetu. Imamo kalendar koji, ne samo nama nego i svim klubovima daje puno nelogičnosti. Nakon Svjetskog prvenstva, nekompletnosti ekipe, blagdana i praznika gdje svaka ekipa mora imati neki odmor i uz isprekidane treninge tu je i činjenica da je prošlo mjesec i više dana od zadnje službene utakmice sa švicarskom ekipom u kvalifikacijama za Europu. Nama je prva službena utakmica u novoj godini gostovanje i utakmica grupne faze europske lige. Nelogično je da je to tako, iako je praksa već godinama. Sve ono iza 15. siječnja nema logike, ali kako drugima tako i nama. Igramo vrlo važnu utakmicu protiv ekipe koja je dobra i spada u gornji dom mađarske lige te su trenutno pete. Imaju dobru ekipu, domaćinski su nastrojeni i bolje igre pružaju na domaćem terenu pa nas čeka težak posao – rekao je Obrvan.

VEZANI ČLANCI:

Koji su ciljevi u Europskoj ligi?

- Postavili smo pred početak sezone jedan cilj, da uđemo u Europsku ligu i to smo uspjeli, a sada postoji želja i cilj da igramo što kvalitetnije i skupimo što je moguće više bodova. Za svaki bod će trebati iskrvariti i izrudariti da se dođe do njega, a onda da dalje maštamo ako budemo u dobrom izdanju i ako cure budu zdrave da prođemo među prve dvije ekipe i odemo dalje. Vidjet ćemo što će donijeti utakmice, a i kakvo će biti zdravlje igračica koje nije najidealnije u ovom trenutku dok razgovaramo no to je sastavni dio sporta i ozljede ne možemo predvidjeti. Ja se nadam da ćemo danas pružiti dobru utakmicu s pristupom i volio bih da djevojke budu pune samopouzdanja, da vjeruju u ono što one mogu. Dora Kalaus već desetak dana ima problem s lijevim ramenom i gotovo je sigurno da neće biti u sastavu – rekao je Ivica Obrvan.

Katarina Pandža, igračica koja je svoje iskustvo gradila u Austriji i Njemačkoj, ali je i značajna karika austrijske reprezentacije dala je do znanja kako željno iščekuje utakmicu koja dolazi jer se s dosadašnjim klubovima nije uspjela plasirati u grupnu fazu Europske lige.

- Mislim da su europske utakmice uvijek nešto jako lijepo i bitno. U Njemačkoj se nisam nikad plasirala u grupnu fazu Europske lige pa je ta utakmica za mene nešto jako lijepo. Svi jedva čekamo početak. Mislim da smo se jako dobro pripremili i kao što je trener rekao danas ćemo vidjeti kako ćemo se postaviti – rekla je Katarina Pandža koja je došla s boli u koljenu koja joj stvara probleme u trenažnom procesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije