ODUZELI MU AKREDITACIJU

Novi skandal u Parizu: Službena osoba usred TV-prijenosa pokazala simbol neonacista

Foto: Screenshot: X.com
1/2
03.08.2024.
u 10:21

Opisuje ga se kao simbol kojim se pokazuje nadmoć bijele rase u odnosu na ostale

Iz dana u dan ispliva neki novi skandal na Olimpijskim igrama u Parizu. Nećemo ih sada taksativno nabrajati, ali dalo bi se već nakon prvog tjedna sklopiti jedan dobar kolaž svega onoga čemu inače nema mjesta na sportskim borilištima ili oko njih. Jedan takav detalj protekle je nedjelje u centru Pariza, u parku La Concorde zgrozio sve...

Naime, kamera je usred TV-prijenosa ulovila jednu od službenih osoba na Olimpijskim igrama kako rukom pokazuje sporni simbol. Muškarac je za vrijeme ženskog finala street skateboardinga spojio palac i kažiprst u krug. Zna se, simbol je to koji govori "OK", "u redu je", ali i simbol koji se povezuje s novim desničarskim, neonacističkim pokretima. Opisuje ga se kao simbol kojim se pokazuje nadmoć bijele rase u odnosu na ostale.

Uočio je to jedan od tamo prisutnih novinara i odmah o tome obavijestio organizatore. Osumnjičena osoba je kooperant, djelatnik u OBS-u, olimpijskom servisu za TV-prijenose. Organizatori su potvrdili da je ta osoba posredno povezana s OBS-om, ali i da mu je akreditacija za praćenje Olimpijskih igara odmah oduzeta. 

FOTO: Besmrtna braća

1/12

Komentara 2

GN
gnoj
10:35 03.08.2024.

Al ga preuveličavate !

CH
chr1s
12:43 04.08.2024.

Čovjek išao frknuti balac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije