NOVI NAPADAČ

Novo ime na Dalićevu popisu! Mladi napadač još nije igrao u prvoj ligi, a sada je među vatrenima

Karlsruher SC - Hertha BSC
Foto: Jan-Philipp Strobel/DPA
1/4
19.08.2024.
u 12:41

Uz kapetana Luku Modrića i iskusne ofenzivce poput Ivana Perišića, Andreja Kramarića, Brune Petkovića i Ante Budimira, Matanović može steći mnogo znanja, a to će mu pomoći u nastavku karijere.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, objavio je popis od 24 igrača koje će zvati na okupljanje u povodu početka natjecanja u Uefinoj Ligi nacija ovoga rujna. Vatreni su u skupini s Portugalom, Poljskom i Škotskom, a prve utakmice igrat će se 5. rujna u Lisabonu i 8. rujna u Osijeku. Prve dvije momčadi iz skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Na popisu hrvatske reprezentacije neočekivano se pojavilo novo ime. Naime, izbornik je vatrenima odlučio pridružiti Igora Matanovića. Riječ je o igraču njemačkog drugoligaša Karlsruhera, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Eintracht Frankfurtu. Nastup u prvome razredu njemačkog nogometa još nije upisao, a u drugoj je ligi upisao 85 nastupa uz učinak od 17 golova i 12 asistencija. Nogometno je stasao u mladim momčadima St. Paulija, a u Karlsruheru je prošle sezone konačno proigrao i postigao 14 pogodaka. Cijena mu je znano narasla, a trenutačna mu se vrijednost procjenjuje na 5 milijuna eura.

GALERIJA Ivan Rakitić i Raquel na jahti uživaju u čarima Jadrana, fanovi im poručili: 'Nema mora do našega!'

Karlsruher SC - Hertha BSC
1/12

Što se reprezentativnog dijela karijere tiče, igrao je za U-14 momčad Hrvatske, zatim za U-17 i U-18 momčad Njemačke, a od 2022. godine ponovno igra za Hrvatsku, ovoga puta za U-21 i U-23 momčad. Sada je očigledno odlučio da će svoju budućnost tražiti među vatrenima.

"Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapetan i dalje s nama – Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega", kazao je izbornik Dalić za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza. Doista, uz Modrića i iskusne ofenzivce poput Ivana Perišića, Andreja Kramarića, Brune Petkovića i Ante Budimira, Matanović može steći mnogo znanja, a to će mu pomoći u nastavku karijere.

VIDEO Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije!  Jedna stvar ga je jako pogodila

Komentara 3

BO
Bono1234
10:10 20.08.2024.

Ma sve su to mutna posla. Morao je biti pozvan da bi mu se digla cijena, a onda i Dalić zaradio. Ako mislite da je Dalić "svet", varate se. On je samo sklopio ruke, a otvoriti će ih "da mu kapne".Tako se to radi u Hrvatskoj oduvijek, a radilo se i prije Hrvatske.

CO
coska
15:01 19.08.2024.

A Pjaca na pretpozivu?! 🤔☹️

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:44 20.08.2024.

Dalić je od repke napravio hajduk II.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije