Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA SUČIĆ

Novom vođi Hrvatske roditelji su zbog rata pobjegli iz BiH, odbio Austriju jer je želio samo vatrene

Euro 2024 - Croatia v Albania
LISI NIESNER/REUTERS
19.06.2024.
u 20:12

Iako je rođen u austrijskom Linzu 8. rujna 2002., a njegov otac Željko i majka Branislava su iz BiH, svoju budućnost oduvijek je vidio samo u hrvatskom dresu.

Najmlađi član hrvatske ekspedicije koja je bila na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022., Luka Sučić, već ima iznimno međunarodno iskustvo. Naime, tada je imao tek 20 godina i velik broj odigranih utakmica u Ligi prvaka, velikih, pravih utakmica koje ga mogu spremiti za reprezentativnu scenu. Dečko podrijetlom iz Bugojna figurira kao najnadareniji hrvatski veznjak novije generacije, iznimne tehnike i kreacije, pregleda igre, šuta... Mladić rođen u Linzu prošao je gotovo sve selekcije HNS-a, U-15, U-16, U-17, U-19, U-21, a u najjačoj selekciji pod vodstvom Zlatka Dalića ima pet nastupa, debitirao je 2021.

Sučić je na Svjetskom prvenstvu u Kataru, uz genijalce poput Modrića, Brozovića, Kovačića i Majera, skupljao dragocjeno iskustvo, a u ciklusima koji dolaze dobivat će važniju ulogu. Od 2020. sjajno se snalazi u dresu austrijskog Red Bull Salzburga. Ove sezone odigrao je više od 30 utakmica za klub. Imao je problema s koljenom, ali oporavio se, vratio igrama, čak je u nekoliko utakmica nosio i kapetansku traku.

GALERIJA Hrvatska remizirala protiv Albanije

Euro 2024 - Croatia v Albania
1/17

Danas je protiv Albanije ušao u 46. minuti utakmice i pokazao da se na njega svakako može računati u budućnosti, bio je vrlo angažiran i trudio se prodrmati vezni red vatrenih. Također, sudjelovao je u vodećem golu Hrvatske kada se Budimir izborio za loptu na lijevoj strani šesnaesterca i odigrao povratno za Sučića, čiji je udarac završio u bloku, no lopta se zatim u gužvi od Gjasule odbila u gol.

Iako je rođen u austrijskom Linzu 8. rujna 2002., a njegov otac Željko i majka Branislava su iz BiH, svoju budućnost oduvijek je vidio samo u hrvatskom dresu. – Roditelji su mi za vrijeme rata izbjegli iz Bugojna i doselili se u Linz. Tu sam rođen 8. rujna 2002. godine. Počeo sam igrati u lokalnim klubovima Alkovenu i Edelweissu, a od 13. godine član sam Red Bull Salzburga – kazao je Sučić koji je s 13. godina iz Linza preselio u Salzburg i život u roditeljskom domu zamijenio životom u klupskom internatu. Život mu se svodio na treninge, školske obveze i dužnosti u internatu. 

VEZANI ČLANCI:

Otkrio je i da je u više navrata stizala ponuda od austrijskog saveza da zaigra za njihovu reprezentaciju, no Sučić je oduvijek maštao o tome da igra za Hrvatsku. 

 – Austrija mi je dala sve i ja sam joj na tome zahvalan, ali ja sam Hrvat i moje srce kuca za Hrvatsku - govorio je Sučić,  jedan od rijetkih hrvatskih reprezentativaca koji nije proizašao iz Dinama ili Hajduka, već iz sjajne škole Salzburga. 

 

Komentara 15

ZO
Zoran
21:24 19.06.2024.

Lipo se danas pokazao. Zvijezda,ne trči mu se za igračem bez lopte,a onda taj igrač zabija gol. Ma da će biti bolji od Mesija,za takvu pasivnost,nonšalanciju,nekolegijalnost bio bi prekrižen za reprezentaciju. A vama takvi igrači vođe.

Avatar KalebJosua
KalebJosua
21:54 19.06.2024.

Da li se to samo meni čini da smo mi ko usporeni film u odnosu na gotovo sve repke!

Avatar bucika
bucika
03:23 20.06.2024.

Vodja cega!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije