JASAN PLAN

Odbio je igrati za Hrvatsku, a onda i još jednu reprezentaciju: 'Želi nastupati za Srbiju'

Petar Ratkov
Facebook
20.09.2023.
u 13:04

- Htjeli smo u reprezentaciju dovesti Srbina bugarskih korijena. Zove se Petar Ratkov, rođen je 2003. godine, a trenutno igra za Salzburg. Ljetos je ostvario transfer vrijedan 5.000.000 eura. Salzburg ga je kupio od TSC-a. Pokušali smo ga pridobiti, ali on je rekao da želi igrati za Srbiju. Vjeruje da tamo ima veće šanse za napredak u karijeri - rekao je agent Ivan Ivanov

Petar Ratkov, rođeni Beograđanin, ima hrvatske dokumente, zato što mu je majka Hrvatica, rođena Vrgorčanka. Tim je intrigantnije i zanimljivije, jer ako posjeduje hrvatsku putovnicu, Ratkov bi mogao nastupati i za – Hrvatsku.

Međutim, to se neće dogoditi unatoč interesu Hrvatskog nogometnog saveza. Mladi srpski napadač bio je na popisu izbornika Dragana Stojkovića za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, ali je otpao zbog ozljede.

Tako će svoj debi za A momčad Srbije još morati pričekati. No, sada se pojavila informacija da su ga, osim Hrvata, pokušali dovesti i Bugari.

- Htjeli smo u reprezentaciju dovesti Srbina bugarskih korijena. Zove se Petar Ratkov, rođen je 2003. godine, a trenutno igra za Salzburg. Ljetos je ostvario transfer vrijedan 5.000.000 eura. Salzburg ga je kupio od TSC-a. Pokušali smo ga pridobiti, ali on je rekao da želi igrati za Srbiju. Vjeruje da tamo ima veće šanse za napredak u karijeri - rekao je agent Ivan Ivanov i dodao:

- Prvu sezonu odigrao je sa 17 godina, ali nije zabio niti jedan gol. U drugoj je zabio dva gola u 30 utakmica. Da je bio u Bugarskoj, bio bi udaljen iz momčadi nakon 10 utakmica bez gola. A onda je u trećoj sezoni za TSC postigao 12 golova, što je dovelo do transfera u Salzburg za 5.000.000 eura. Da, znamo da su Srbi popularni u menadžerskim krugovima, ali činjenica je da oni znaju napraviti dobrog igrača. A, Ratkov je zabio gol već u prvoligaškoj utakmici za Salzburg.

Komentara 3

Avatar argus100
argus100
13:54 20.09.2023.

Neka njega, toliko je "dobar", mogao bi kod nas vodu nositi ali obzirom na njihove kriterije je vrhunski.

Avatar marsalka
marsalka
13:24 20.09.2023.

Pametno.

MI
minolta
21:25 20.09.2023.

zanimljivo. koliko ovaj ima roditelja. mama Hrvatica, otac bugar. čisti Srbin po ovome. ah da oni ne broje krvna zrnca kad im paše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije