TO JE DJELO UMJETNE INTELIGENCIJE?

Oglasila se sutkinja (24) čija se navodna snimka seksa sa 61-godišnjakom dijeli po internetu, ima poruku za sve

Elif Karaarslan
Foto: Instagram
1/5
09.10.2024.
u 12:30

- Preda mnom je dug put, ali ću ga savladati na najjači i najodlučniji način. Plakanje, vrištanje i tuga nije ono što ja radim. Do kraja ću se boriti za sebe. Samo sam jedna od brojnih oštećenih, nadam se i zadnja - poručila je.

Turski nogomet potresla je nesvakidašnja afera. Riječ je o seks-skandalu u koji su upleteni sutkinja Elif Karaarslan (24) i delegat Orhan Erdemir (61), oboje zaposlenici Turskog nogometnog saveza. Na društvenim mrežama i WhatsApp grupama diljem Turske kruži eksplicitna snimka koja prikazuje navodni odnos spomenutog para.

Elif Karaarslan je bivša talentirana nogometašica Bešiktaša koja je zbog teške ozljede morala prekinuti karijeru i nakon toga se posvetila suđenju. Unatoč njezinoj tvrdnji da ona nije osoba na spornoj snimci iz svlačionice, Turski nogometni savez odmah je reagirao. Karaarslan je suspendirana, a njezina sudačka licenca trajno oduzeta.

Slično je prošao i Orhan Erdemir, bivši sudac turske lige, koji je od 2004. godine bio u mirovini i radio kao delegat. Nakon što je skandal izbio, Savez je odlučio raskinuti svaki oblik suradnje s njim. No, sutkinja se sada oglasila tvrdeći da nije imala odnos sa spomenutim delegatom.

- Preda mnom je dug put, ali ću ga savladati na najjači i najodlučniji način. Plakanje, vrištanje i tuga nije ono što ja radim. Do kraja ću se boriti za sebe. Samo sam jedna od brojnih oštećenih, nadam se i zadnja - poručila je.

Odvjetnik kojega je angažirala tvrdi da je snimka djelo umjetne inteligencije.

- Mrežama kruži montirani video, koji je u cijelosti kreirala umjetna inteligencija i koji nema nikakve veze s mojom klijenticom. Možete jasno vidjeti da slika na videu nije jasna i da je ljude u odnosu na njemu spojio kompjuter. Ovaj video napravljen je zlonamjerno. Nema veze s onim što se u njemu tvrdi, da je nastao na profilima moje klijentice Elif Karaarslan. Pokrećemo postupak protiv autora koji kreiraju i dijele ovaj uvredljivi sadržaj - poručio je odvjetnik.

Komentara 5

GM
gmižić
15:02 09.10.2024.

Samo bitno.

CR
Cromis
13:25 09.10.2024.

Ajme ne !!

K3
Krešimir_3007
13:11 09.10.2024.

Treba ženi dati podršku, a ne osudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije