'NEVIN SAM!'

Slavnom Brazilcu prijeti doživotno izbacivanje iz nogometa? Pregledali mu pozive, poruke, račune...

Soccer: Copa America-Brazil vs Costa Rica
Foto: Jessica Alcheh/REUTERS
1/3
09.10.2024.
u 12:15

Optužuje ga se da je namjerno dobivao žute kartone, a kasnije je otkriven veliki broj uplata na tu okladu u njegovu rodnom Brazilu

Veliki problemi zadesili su brazilsku nogometnu zvijezdu, Lucasa Paquetu. Veznjak engleskog premierligaša West Hama pod istragom je tamošnjeg nogometnog saveza zbog toga što je prekršio pravila E5 i F3 Disciplinskog pravilnika. Radi se o sumnjivim aktivnostima vezanim uz klađenje na nekim utakmicama.

Poznato je da je profesionalnim nogometašima u Engleskoj bilo koja vrsta klađenja strogo zabranjena. Paqueta se, po saznanjima engleskih medija, kladio na broj žutih kartona u utakmicama njegovog kluba protiv Bournemoutha, Aston Ville, Leedsa i Leicestera.

Optužuje ga se da je namjerno dobivao žute kartone, a kasnije je otkriven veliki broj uplata na tu okladu u njegovu rodnom Brazilu. Konkretno, bilo je zabilježeno oko 60 tisuća uplata na žute kartone, i to u iznosima od 7 funti do 400 funti po okladi. Ukupni dobici išli su i do 100 tisuća funti po listiću.

Paqueta, bivši nogometaš Milana i Lyona, tvrdi da je nevin, a odlučio je aktivno sudjelovati u istrazi. Nogometni savez Engleske na raspolaganje je dobio njegov mobilni telefon. Kod nadležnih organa mobilni telefon bio je osam mjeseci, a pregledali su mu pozive, poruke i bankovne račune. No, tražili su iz Engleskog nogometnog saveza i dodatne provjere, pa će se vidjeti je li Paqueta kriv ili ne. Njegovo saslušanje počet će u ožujku, a neće biti gotovo do sljedećeg ljeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije