STANJE U GRČKOJ

Ministarstvo objavilo detalje o Hrvatima u Grčkoj: 'Veleposlanik će ih danas posjetiti u pritvoru'

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja
Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL
10.08.2023.
u 12:44

Veleposlanik RH u Ateni g. Sunko posjetit će danas hrvatske državljane koji su u pritvoru. Veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim tijelima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.

U neredima navijačkih skupina u Ateni, u kojima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je 5 bilo hospitalizirano, trenutno se na bolničkom liječenju nalazi još jedan hrvatski državljanin. Od navedenih 98 osoba, 5 je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke.

Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza, pred državnim odvjetnikom. Nakon davanja iskaza državnom odvjetniku i istražnom sucu, donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru.

VEZANI ČLANCI:

Sukladno dobivenim informacijama, u subotu, a najkasnije u nedjelju predviđeno je održavanje navedenog ročišta. Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike. Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru je tajno i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni.

Veleposlanik RH u Ateni g. Sunko posjetit će danas hrvatske državljane koji su u pritvoru. Veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim tijelima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.  Svi hrvatski državljani koji su bili u bolnici otpušteni su. Njih četvorica su već ranije prebačena iz bolnice u pritvor, a danas u rano poslijepodne isto su napravili i s jedinim preostalim hrvatskim državljaninom koji je još ostao na liječenju, kažu iz MVEP-a.

 

Ključne riječi

Komentara 10

EJ
ejStef
13:22 10.08.2023.

Mene zanima da li će se za ove hrvatske državljane vlada zalagati kao npr. za one u Zambiji. Da vidimo da li svi građani isto vrijede... Treba ko Englezi - dovesti ih doma i onda im tu suditi, a ne ih ostaviti u drugoj zemlji... Uz to, trebalo bi se malo ozbiljnije osvrnuti na ovo stalno blaćenje iz Grčke i stalno dizanje tenzija, ispada da su gori od Srbije. Poslati lijepo službene dokumente u UEFU, a ne bi bilo loše niti tražiti internacionalnu istragu.

EK
ekv
13:43 10.08.2023.

Tek danas?????

Avatar Žuti
Žuti
20:50 10.08.2023.

Ne želim da im se pruži pomoć Hrvatskih institucija. Ne treba huliganima zaštita, ako se nikada ne vrate u domovinu, nećemo ih žaliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije