RASPLAKAO SE

Olimpijac koji je silovao djevojčicu (12) obratio se u suzama: 'Ostavite moju ženu i dijete na miru'

Beach Volleyball - Men's Round of 16 Match - Brazil vs Netherlands (Evandro/Arthur vs van de Velde/Immers)
ESA ALEXANDER/REUTERS
14.08.2024.
u 10:25

Za razliku od ostalih sportaša, Nizozemac nije boravio u olimpijskom selu, već je živio u privatnoj hotelskoj sobi uz stalnu pratnju trojice zaštitara

Nizozemski odbojkaš na pijesku Steven van de Velde, osuđen za silovanje maloljetnice 2016., izviždan je kada se pojavio na svojoj prvoj utakmici na olimpijskom turniru na stadionu podno Eiffelovog tornja. Van de Velde (29) osuđen je 2016. godine na četiri godine zatvora nakon što je priznao da je silovao 12-godišnju djevojčicu. Odslužio je dio kazne u Velikoj Britaniji gdje su zločini počinjeni prije nego što je prebačen u Nizozemsku, gdje je na kraju pušten da bi se vratio odbojci 2017. i bio izabran za Olimpijske igre.

Za razliku od ostalih sportaša, Nizozemac nije boravio u olimpijskom selu, već je živio u privatnoj hotelskoj sobi uz stalnu pratnju trojice zaštitara. Van de Velde i njegov partner ispali su s Igara u osmini finala, a nedavno se obratio javnosti prije Europskog prvenstva u Haagu.

VEZANI ČLANCI:

- Rekao sam sebi da možda ne bih trebao ići u Pariz. Napravio sam strašnu pogrešku prije deset godina i moram s tim živjeti. Ali povrjeđivati ljude oko mene, poput mog suigrača Matthewa, supruge i djeteta, jednostavno je previše. To me natjeralo da se zapitam, je li sve ovo vrijedno toga? Molim vas, ostavite moju obitelj na miru - rekao je rasplakani Nizozemac. 

Komentara 3

DU
Deleted user
22:04 14.08.2024.

sramota od stvora. Još i cvili. Kako je silovanoj djevojčici? Znam ja bolju kaznu za njega od one njegove smiješne navodne kazne. Djevojčica je dobila takoreći doživotno. IOC je potpuno zakazao s muškarcima koji mlate žene u ženskom natjecanju ii ovakvim stvorevima koji su startali.

JO
JokeR
16:50 14.08.2024.

On tuđu djecu može silovat ali njegovu mu ne smiješ ni spomenuti.... Je li to niskozemska mudrost ili hrabrost kao u Srebrenici?!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
15:36 14.08.2024.

Olimpijac koji je silovao djevojčicu (12) obratio se u suzama: 'Ostavite moju ženu i dijete (12) na miru'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije