DOBILI JEDNOGODIŠNJE UGOVORE

Osijek doveo dva igrača, riječ je o iskusnim stranim nogometašima

Osijek: Osijek i Rijeka sastali se u 35. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
29.08.2024.
u 16:49

Osijek je doveo 33-godišnjeg portugalskog krilnog napadača Jorgea Santosa Fortesa Hernanija i 34-godišnjeg talijanskog braniča Alessandra Tuiju, a obojica su došli kao slobodni igrači te su potpisala jednogodišnje ugovore.

Hrvatski nogometni prvoligaš Osijek objavio je u četvrtak kako je u svoje redove doveo dvojicu iskusnih internacionalaca, 33-godišnjeg portugalskog krilnog napadača Jorgea Santosa Fortesa Hernanija i 34-godišnjeg talijanskog braniča Alessandra Tuiju, a obojica su došli kao slobodni igrači te su potpisala jednogodišnje ugovore.

Hernani je tijekom dosadašnje karijere nastupao za Vitoriju Guimaraes, Porto, Olympiacos, Levante, Las Palmas, Rio Ave te saudijske klubove Al-Wehdu i Al-Najm. 

"Imam dosta iskustva, no ovo je sada nova stepenica za mene i želim nastaviti igrati na kvalitetnoj razini. Bio sam u dobrim i velikim klubovima, sada mi je drago što ću, vjerujem, uživati igrajući u Hrvatskoj. Nastojat ću pomoći momčadi da bude što bolja. Naravno da sam motiviran, nastojat ću i ovdje biti što bolji i pružiti ono najbolje od sebe. Pričao sam sa svojim agentom i shvatio da dolazim u dobar klub. Stoga sam i prihvatio Osijekovu ponudu. Trenutno ne znam baš puno o hrvatskom klupskom nogometu, ali ću brzo saznati više o Ligi kroz utakmice koje ćemo imati", kazao je Hernani po dolasku u Osijek.

Tuia je prošlu sezonu odradio u talijanskom drugoligašu Cremoneseu. Posljednji nastup imao je u Kupu Italije protiv Rome 1. ožujka kada se ozlijedio pa je do kraja ligaškog natjecanja ostao bez utakmica. Igrački se razvijao u rimskom Laziju, bio je zatim u Monzi i Folignu, da bi značajno iskustvo stekao u Salernitani te potom u Beneventu i Lecceu dok je član Cremonesea bio tek prošlu sezonu. Osijek će mu biti prvo iskustvo izvan Italije.

"Prvi puta sam otišao tako daleko od kuće, izvan svoje domovine, tako da sam vrlo uzbuđen zbog toga. Nestrpljivo čekam upoznati svoje nove suigrače i odigrati prvu utakmicu u novom klubu. Nogomet je u biti zabavan i želim u njemu i dalje uživati. Upoznat ću i momčad i navijače te mi je želja svakoga trenutka ovdje se osjećati lijepo sa svojom obitelji. Supruga i ja imamo dva sina, stariji će uskoro šest, a mlađi ima tri godine i vjerujem da će i njima biti ovdje zanimljivo i ugodno. Poznajem trenera Coppitellija koji je radio odličan posao u Primaveri, a čuo sam ovih dana dosta lijepih stvari o Osijeku i s obitelji ću otkrivati sve to skupa", izjavio je Tuia.

Osijek je loše krenuo u novu szonu, ispao je u 3. pretkolu Konferencijske lige dok je u prva četiri kola u HNL-u osvojio tek jedan bod izgubivši čak tri puta na svojoj Opus Areni.

 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Platonix
Platonix
10:45 02.09.2024.

u godinu dana ekipa razbucala 10 godina rada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije