HNL

Osijek i Rijeka zatvaraju vikend derbi susretom. Evo gdje gledati utakmicu

Osijek: Osijek i Rijeka sastali se u 35. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
24.08.2024.
u 22:42

"Neke igrače ćemo promijeniti, neki će igrati 45 minuta, tako da ćemo raspodijeliti minutažu kako bismo i sačuvali neke igrače za Olimpiju. To ne znači da nam je utakmica u Osijeku manje bitna, baš naprotiv", kaže Đalović

Četvrto kolo HNL-a će u nedjelju od 21 sat derbijem zaključiti Osijek i Rijeka uz prijenos na MaxSportu 1. Rijeka nakon remija 1-1 s Olimpijom u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige u ovu utakmicu ulazi kao blagi favorit. Ipak, unatoč teškoj utakmici koja mu slijedi, trener Radomir Đalović će neke igrače odmoriti za uzvrat protiv Olimpije.

"Utakmica u Osijeku dolazi poslije teške utakmice za moje igrače. Momčad Osijeka smo pratili, gledali sve njihove utakmice. Mladi su, željni dokazivanja, sigurno zaslužuju više od jednoga boda, koliko imaju, u nekim utakmicama im je nedostajalo i sreće. Mi ćemo vidjeti koga ćemo imati na raspolaganju, umor je prisutan, neke igrače ćemo promijeniti, neki će igrati 45 minuta, tako da ćemo raspodijeliti minutažu kako bismo i sačuvali neke igrače za Olimpiju. To ne znači da nam je utakmica u Osijeku manje bitna, baš naprotiv".

"Moji igrači su profesionalci, dobro prihvaćaju stvari na koje im ukažemo, a uoči utakmice ćemo napraviti još jednu analizu. Osijek je mlada i potentna momčad, s Matkovićem, Ademijem, Pušićem, Nejašmićem, Jelenićem… Za nas će to biti izuzetno kvalitetna utakmica uoči sraz s Olimpijom", rekao je, pa dodao o nervozi u momčadi:

"Mlada smo momčad i važno da je utakmice prelomimo drugim pogotkom. Nedostaje nam malo drskosti da, kada vodimo, neke stvari radimo bolje, da lakše prebrodimo težak period u utakmici. Momčad ima izuzetan potencijal, može još puno više i očekujem da u idućim utakmicama to i pokaže. Sada je moj zadatak da igračima maknem Olimpiju iz glave, da budu koncentrirani na Osijek, a o Olimpiji ćemo od ponedjeljka".

Rijeka ima šest bodova više od Osijeka. Nakon tri kola u ligi ostvarila dvije pobjede i remi te nije primila nijedan pogodak dok je Osijek uz remi izgubio dvije utakmice, ispao na penale od Zire u Konferencijskoj ligi, a u međuvremenu ostao i bez Ramona Miereza. Osijek ili Rijeka? Coppitelli ili Đalović? Saznat ćemo nakon utakmice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije