ODLIČNE VIJESTI

Rijeka ipak na Olimpiju u punom sastavu, Galešić i Pašalić oslobođeni suspenzije!

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige između Elfsborga i Rijeke
Foto: Carl Sandin/Bildbyran
1/3
23.08.2024.
u 16:30

Galešić i Pašalić će ipak igrati u uzvratu! Žuti karton koji je "dobio" Galešić zapravo je bio dodijeljen vrataru Martinu Zlomisliću, a Pašalića je spasilo novo Uefino pravilo

Rijeka u četvrtak ide u Ljubljanu na noge Olimpiji. U prvoj utakmici je bilo 1-1 i očekuje se drama na Stožicama kako to ide kad su hrvatski sportaši u pitanju. Riječani su bili bolji, stvarali su više šansi, zasluženo poveli preko Franje Ivanovića. Nažalost, neoprezan start Gabriela Rukavine u kaznenom prostoru Rijeke donio je penal Slovencima i odnio pobjedu Rijeci.

"Moji momci su odigrali odličnu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Nedostajao nam je taj drugi gol da prelomimo utakmicu. Ali idemo po prolaz u uzvratnoj utakmici u Ljubljani. Htjeli smo izmjenama podići momčad, ali nismo uspjeli. Ako ne zabiješ, ovako kvalitetan protivnik te kazni", kaže trener Rijeke Radomir Đalović.

Na sve to, kapetan Niko Galešić i Marco Pašalić su dobili treće žute kartone zbog kojih ih neće biti u uzvatu, ali čekaj... Galešić i Pašalić će ipak igrati u uzvratu! Žuti karton koji je "dobio" Galešić zapravo je bio dodijeljen vrataru Martinu Zlomisliću, a uostalom, pravila Uefe kažu da se kapetan kluba smije raspravljati sa suce bez ikakve kazne, te bi Galešiću vjerojatno taj žuti karton bio poništen.

GALERIJA Dinamo srušio siloviti Qarabag i stoji na pragu Lige prvaka. Kulenović je heroj večeri!

Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige između Elfsborga i Rijeke
1/116

Pašalić? E njegov slučaj je nešto kompliciraniji, a i njega i nas je spasilo novo pravilo koje je donijela Uefa, a koje kaže da se nakon završetka svake dvije europske kvalifikacijske runde, igraču briše jedan karton, ako je on bio registriran za te utakmice i ako je bio dostupan za igru, a taj je kriterij ispunjen u Pašalićevom slučaju.

Momčad Radomira Đalovića za vikend ispred sebe ima na papiru vrlo težak ispit, Osijek na Opus Areni. Ipak, bez podcjenjivanja, ali tu se ipak radi o puno slabijem Osijeku u odnosu na prošlu sezonu, prije svega bez Ramona Miereza koji im je prošle sezone bio glavni igrač, a i ove sezone je krenuo silovito protiv Levadije, a onda je otišao, a za njim i Darko Nejašmić.

"Sad nas čeka Osijek u nedjelju. Plan je bio unijeti malo svježine sa zamjenama. Na kraju nas je taj jedanaesterac koštao. Europa ne oprašta ovakve greške. Ali dogodi se, ne zamjeram nikom ništa. Imamo žestok ritam. Moramo osvježiti ekipu prije Osijeka i idemo dalje", dodao je Đalović.

VIDEO Kranjčar: Dinamu nećemo čestitati na ulazak u LP. Bilo bi iznenađenje da se ne prošeta do titule

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije