TKO BI TO OČEKIVAO?

Otac mu je igrao za Hrvatsku, a on će debitirati baš protiv nje? Pala je iznenađujuća odluka

HSC 2000 Coburg - ThSV Eisenach
Foto: Daniel Vogl/DPA
1/2
08.07.2024.
u 18:09

Danijel Grgić nekad je igrao za Zagreb, Medveščak i njemački Eisenach, a 2004. godine bio je na širem popisu za EP u Sloveniji. Mladi Marko rođen je u Njemačkoj za vrijeme dok je otac ondje igrao

Samo 14 imena i prezimena na svoje popise mogu staviti izbornici muških rukometnih reprezentacija za Olimpijske igre. Dugi niz godina ta je brojka bila na standardnih 16, no Međunarodni olimpijski odbor smanjio je kvotu. Na njemačkom popisu izbornika Alfreda Gislasona osvanulo je i jedno poznato ime.

Marko Grgić, sin nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Danijela Grgića zaigrat će za Njemačku u Parizu. Ovaj 20-godišnji lijevi vanjski dobio je poziv, a na OI bi mogao zaigrati protiv Hrvatske. Vjerojatno i hoće. Poznato je da su Hrvatska i Njemačka u istoj skupini te da će se sastati u 3. kolu, 31. srpnja. Vjerojatno će svoj debitantski nastup za Njemačku upisati ranije, ali protiv Hrvatske će mu biti jedna od prvih utakmica za Njemačku.

HSC 2000 Coburg - ThSV Eisenach
1/2

Danijel Grgić nekad je igrao za Zagreb, Medveščak i njemački Eisenach, a 2004. godine bio je na širem popisu za EP u Sloveniji. Mladi Marko rođen je u Njemačkoj za vrijeme dok je otac ondje igrao. Već je upisao svoj prvi, doduše neslužbeni nastup za Njemačku u prijateljskoj utakmici, a na OI će upisati i prve minute na velikom natjecanju. I Marko sada, baš kao i njegov otac nekad, igra za Eisenach.

Jasno, Marko je mogao odabrati i Hrvatsku, no odlučio se igrati za Njemačku, zemlju u kojoj se rodio i čiji mu je jezik materinji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije