IZBORNIK JE ODLUČIO

Otkrivamo sastav Hrvatske koji će sutra početi, Dalić je pripremio veliko iznenađenje!

Prvi trening Hrvatske nogometne reprezentacije na trening kampu Al Ersal 3 u Dohi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
22.11.2022.
u 15:20

Uoči početka Svjetskog prvenstva činilo se da znamo sve pozicije u početnoj postavi osim pozicija središnjeg napadača i desnog krila, a iz krugova reprezentacije pročulo se da će izbornik Zlatko Dalić ipak potegnuti za velikim iznenađenjem.

Puno se pričalo i u taborima hrvatske i marokanske reprezentacije o početnim postavama za Svjetsko prvenstvo tijekom proteklih tjedana, a danas je konačno došao trenutak u kojem ćemo doznati za kojih su se 11 igrača na početku puta za svjetsku smotru odlučili izbornici Zlatko Dalić i Walid Regragui.

Uoči početka Svjetskog prvenstva činilo se da znamo sve pozicije u početnoj postavi osim pozicija središnjeg napadača i desnog krila, a iz krugova reprezentacije pročulo se da će izbornik Zlatko Dalić ipak potegnuti za velikim iznenađenjem. Prema našim informacijama s terena iz Katara, umjesto najboljeg HNL eksponata u ovom trenutku, vrhunskog braniča Dinama Josipa Šutala na stoperskoj će poziciji uz Joška Gvardiola ipak započeti Dejan Lovren, unatoč činjenici da smo sa stoperima poput Šutala i Erlića odradili neke od najzrelijih obrambenih partija u povijesti reprezentacije. Međutim, stigla nam je informacija da Šutalo nije na sto posto te da je Lovren zbog toga dobio prednost. 

>> Haidar Diab: Prije bih talibanima dao da rade SP! I Morgan Freeman je došao za pare

Na poziciji desnog krila izbornik Dalić je ipak dao priliku Nikoli Vlašiću ispred potencijalnih konkurenata Marija Pašalića i Lovre Majera. Nikola je nakon teških godinu dana u West Hamu otišao na posudbu u Torino gdje je vratio minutažu koja ga je vratila i u hranidbenom lancu reprezentacije. U napadu će prednost ipak dobiti najsigurnija opcija u liku Andreja Kramarića, koji je pogotkom na posljednjoj pripremnoj utakmici možda i 'kupio' svoju kartu za prvih 11. 

Foto: VL

Obje će reprezentacije istrčati u sustavu 4-3-3, iako je Regragui u jedinoj pripremnoj utakmici u studenom pokušao ubaciti sumnje u oči i uši suparnika kad je izveo svoju momčad u 3-4-3 formaciji, ma da je cijela marokanska javnost svjesna da je taj potez bio samo pokušaj da suparnici "zaborave" na klasični marokanski sistem. Što se tiče kadra, i tu je u Maroku sve više-manje jasno. Nakon što je jedan od najboljih igrača Maroka, ofenzivni veznjak Marseillea Amine Harit otpao s Mundijala zbog ozljede, njega je zamijenio Selim Amallahi koji je u vrhunskoj formi u belgijskom Standardu.

Glavna snaga marokanske vrste su bekovi, a mnogi tvrde da imaju i najjači par bekova na cijelom SP-u; Achrafa Hakimija iz PSG-a te Noussaira Mazraouija iz Bayerna. Cijela momčad je protkana igračima iz najjačih europskih liga, pa su tu recimo i sjajni vratar Seville Bounou, njegov suigrač u Sevilli, napadač El-Nesyri, stoper West Hama Aguerd. Što se načina igre tiče, bez obzira na istu formaciju, Hrvatska i Maroko igraju dijametralno suprotan nogomet. Dok Hrvatska igra s visokim presingom i temelji svoju igru na posjedu, Maroko svoju igru temelji na niskom bloku i kontranapadima.

SASTAVI ZA UTAKMICU HRVATSKA - MAROKO

Hrvatska (4-3-3):

Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Vlašić, Kramarić, Perišić

Maroko (4-3-3):

Bounou - Mazraoui, Saiss, Aguerd, Hakimi - Ounahi, Amrabat, Amallahi - Ziyech, En-Nesyri, Boufal 

>> Mihael Mikić objasnio zašto Hrvatskoj fale Olić i Mandžukić: Od jednog napadača očekujem eksploziju

 

Komentara 49

SO
soran
16:39 22.11.2022.

Ne zamarajte se sa sastavom . Tko god bude igrao pobijediti ćemo.

DU
Deleted user
15:30 22.11.2022.

necu biti prost i rec kaj vi vec zadnjih tri dana otkrivate

MA
Maui
15:33 22.11.2022.

Bitno da tekmu počne jedan od najvećih talenata u povijesti svjetskog nogometa, genijalni Niksi Vlašić. Prijevara od igrača u prvom sastavu. Strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije