GVARDIOL GA NAHVALIO

Otkriveno kome idu zasluge za to što nova zvijezda vatrenih igra za Hrvatsku: 'Mali je čudo!'

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
Foto: Joao Rico/PIXSELL
1/5
10.09.2024.
u 09:41

"Matanović je tu isplivao u prvi plan, ali tu su i dva Sučića, mogli su igrati i za druge reprezentacije. Zahvala Stipi Pletikosi, a i obitelji koja je dio odluke da igraju za Hrvatsku", rekao je Marijan Kustić

Pobjedom protiv Poljske u Osijeku hrvatska je nogometna reprezentacija osvojila važne bodove u utrci za mjesto u četvrtfinalu Lige nacija koje se igra u ožujku sljedeće godine. Što je još važnije, stigli su vatreni na koračić od potvrde ulaska u prvu jakosnu skupinu ždrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon dobre partije na Opus Areni i kraja prvog od tri ovojesenska reprezentativna ciklusa u programu Nove TV gostovao je prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić. Istaknuo je dobru atmosferu u redovima reprezentacije:

– Rekao sam nakon Eura, kad su bili teški trenuci, kad se lomilo hoće li Luka ostati ili neće, osobno sam razgovarao s njim, kao i izbornik Dalić. Veselilo me kada je odlučio da će nastaviti s nama dalje. Bitno da je on tu s nama. Nakon Eura puno smo razgovarali i tad smo stali iza izbornika i vjerovali da možemo napraviti iskorak. Protiv Portugala odigrali smo dobru utakmicu i tu se sustav pokazao kao i mladi igrači. Bio je veliki pritisak i nije bilo lako. Pogotovo prije utakmice u Lisabonu. Vidjeli smo da sve ide na najbolji mogući način, to nam je dalo optimizam – rekao je Kustić u uvodu razgovora.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
1/22

Posebno se Kustić referirao na novo ime u hrvatskoj reprezentaciji, Igora Matanovića.

– Matanović je tu isplivao u prvi plan, ali tu su i dva Sučića, mogli su igrati i za druge reprezentacije. Zahvala Stipi Pletikosi, a i obitelji koja je dio odluke da igraju za Hrvatsku – rekao je Kustić pa otkrio što mu je rekao Joško Gvardiol.

– Gvardiol mi je rekao da je Matanović čudo od igrača, da ga nije lako čuvati i da će biti veliki igrač – rekao je predsjednik HNS-a u intervjuu za Novu TV.

Komentara 12

DE
dorian.erlic2
11:15 10.09.2024.

ok igra, ali nema onu mirnoću i lucidnost zabijanja, to je nešto što imaš ili nemaš, ne možeš to razviti, više igra na silu i samo se zaletava na loptu bezveze pa šta bude jer je takav tip igrača, sigurno neće biti igrač za top klub lige petice, ako bude imao karijeru kao budimir bit će super

BL
Blender
10:20 10.09.2024.

Mali je cudo, 12 puta u prilici da zabije gol ali nece sama lopta u gol. Mali je cudo, hahhahahaha

MA
Maui
13:02 10.09.2024.

"Mali" nije nikakvo čudo. Ima fizičke predispozicije za postati dobar špic-igrač i to je sve. Volio bih da me razuvjeri, ali ne vidim dar za poziciju centarfora. Visok je i relativno brz. Glavom ne zna igrati i tu bi mogao poći Mandžinim stopama i vježbati i vježbati i vježbati igru glavom. Puca s obje noge, ima prilično jak šut, ali liči na muhu bez glave: deri, deri pa možda nešto i uđe. Ne mogu se oteti dojmu kako imamo nekoliko boljih opcija među našim maldim, ali i ne tako mladim igračima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije