NAJSKUPLJI SPORTSKI PREDMET IKAD

Ovaj dres prodan je za rekordna 24 milijuna dolara: 'Da je ovo umjetničko djelo, to bi bilo kao da kupujete Mona Lisu'

MLB: Boston Red Sox at Cincinnati Reds
Albert Cesare/REUTERS
25.08.2024.
u 17:21

Dres, nošen kad je George Herman "Babe" Ruth iz New York Yankeesa pogodio "home run" protiv Charlieja Roota iz Chicago Cubsa, potukao je prethodni rekord koji je držao dres Michaela Jordana koji je nosio u NBA finalu 1998. Jordanov dres je 2022. prodan za 10,1 milijun dolara

Dres koji je tijekom treće utakmice Svjetske serije 1932. godine nosio Babe Ruth, smatran najboljim igračem bejzbola svih vremena, postao je najskuplji sportski predmet nakon što je u subotu prodan na aukciji za 24,12 milijuna dolara.

Dres, nošen kad je George Herman "Babe" Ruth iz New York Yankeesa pogodio "home run" protiv Charlieja Roota iz Chicago Cubsa, potukao je prethodni rekord koji je držao dres Michaela Jordana koji je nosio u NBA finalu 1998. Jordanov dres je 2022. prodan za 10,1 milijun dolara.

"Da je ovo umjetničko djelo, to bi bilo kao da kupujete Mona Lisu", rekao je Chris Ivy, direktor sportskih aukcija u aukcijskoj kući Heritage Auctions. Yankeesi su osvojili seriju 7-5, Ruthov sedmi i posljednji naslov Svjetske serije.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ne, ovi ljudi nisu došli natočiti gorivo: Nepregledni redovi ispred benzinske u Osijeku, razlog je vrlo neobičan

MLB: Boston Red Sox at Cincinnati Reds
1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije