Makedonija pobijedila Rusiju sa 10:9

Perčinić: Vraćam se u Mladost

'29.08.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, utakmica muskih reprezentacija Rusije i Makedonije. Slavlje makedonskih igraca. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
29.08.2010.
u 15:20

Već na startu Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu veliko iznenađenje: Makedonija je pobijedila Rusiju sa 10:9.

Minutu i pol prije kraja utakmice Rusi su imali vodstvo, ali onda je na scenu stupio Dalibor Perčinić i s nekoliko bravuroznih obrana omogućio suigračima da naprave preokret.

Protiv Grka moram bolje

Iako su mu 34 na leđima, Dado brani kao u najboljim danima. No, on sam – iako je primao čestitke makedonskih novinara – nije bio zadovoljan.

– Bili smo dobri, ali moramo i bolje. Osobito ja – kazao je Perčinić kojemu je ovo četvrta godina u makedonskoj reprezentaciji.

– Pa bili ste jedan od boljih?

– Nema veze, znam da mogu bolje i nadam se da ću već protiv Grka u ponedjeljak biti uspješniji. Oni su nam veliki rival i tu moramo dati svoj maksimum.

– Velik ste posao obavili već protiv Rusa?

– Kako smo i očekivali, Rusi su bili čvrst suparnik, ali mi smo borbenošću nadoknađivali neke hendikepe. Presudili su naše srce i velika želja, nismo se predavali ni kad smo gubili s dva pogotka razlike. Kako naš trener Stevan Nonković kaže, nismo više autsajderi.

Biti bolji nego u Malagi

– Što bi za vas bio uspjeh na ovom prvenstvu?

– Svaki bolji plasman od 8. mjesta, na kojem smo završili u Malagi. Ali borit ćemo se i za više. U svakom slučaju, želimo se kvalificirati za SP u Šangaju, za što bi i osmo mjesto moglo biti dovoljno.

– Kakvim vam se čini makedonski vaterpolo i ova reprezentacija?

– Još je to u povojima. Rabotnički je igrao u Drugoj ligi Srbije. Što se reprezentacije tiče, ovo nam je praktično bila prva utakmica u ovoj sezoni. Zamjeram našem vodstvu što nam nije osiguralo bolje sparing-partnere od Turaka. Sastav je u redu, mlađi smo nego prije dvije godine. Iskusni Milić dobro bi nam došao, ali on je ipak čovjek u godinama.

– Koji je vaš novi klub? Načuli smo da se vraćate?

– Da, gotovo je sigurno da ću se vratiti u Mladost. Pomoći ću Paviću koliko bude trebalo i dugoročno raditi s mladim vratarima.

Komentara 1

Avatar Časna seka
Časna seka
21:04 29.08.2010.

Gle onih u kutu gore što su se pohvatali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije