Vatreni su kvalitetniji

Perišić: Turke se neće ništa pitati budemo li pravi na terenu

Ivan Perišić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/14
09.06.2016.
u 12:20

Naši pojedinci u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu, mislim da smo bolji od Turaka, rekao je Domagoj Vida

Ivan Perišić među glavnim je uzdanicama izbornika Ante Čačića uoči Eura u Francuskoj.

– Napredovao sam u zadnje četiri godine, svake sam sezone sve bolji. Nadam se da ćemo u Francuskoj napraviti mnogo bolji rezultat nego prije četiri godine u Poljskoj i Ukrajini. Stvarno mi je krenulo u reprezentaciji, trebao mi je neki okidač, ali meni je najvažnije da ostanem zdrav i da mogu dati sto posto od sebe – rekao je Perišić.

Perišić je istaknuo kako Hrvatska u svojim redovima ima veliku kvalitetu i to treba dokazati već u prvom nastupu protiv Turske u Parizu 12. lipnja:

– Svi naši igrači igraju u dobrim klubovima, svi su nositelji igre, svi su u dobroj formi i jedva čekamo nedjelju da iziđemo na teren i pokažemo što znamo. Budemo li pravi i držali se svoje igre, nitko neće ništa pitati Turke – istaknuo je Perišić.

Pripreme su bile dobre.

– Imali smo vremena za dobre pripreme u Hrvatskoj, a mislim da je izbornik Čačić prepoznao ono što nama treba na reprezentativnim okupljanjima. Svakim danom sve više radimo na taktici i analizi protivnika – zaključio je Perišić.

Domagoj Vida posvetio se vrlinama naših skorašnjih suparnika u Parku prinčeva.

– Turska je jako dobra u protunapadima i prekidima, ali mi imamo klasne igrače i moramo se staviti u službu kolektiva te će tada sigurno netko iskočiti. Naši pojedinci u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu, mislim da smo bolji, ali treba to pokazati na terenu. Samo tako možemo napraviti velike stvari – rekao je Vida.

Koliko daleko mogu vatreni u Francuskoj?

– Znamo koliko vrijedimo, ali neće biti dobro budemo li samo pričali o tome. Sjećam se SP-a 1998. godine, plakao sam nakon poraza od Francuske, a svako dijete sanja igrati za reprezentaciju. San se ostvario i sada se nadam da će potrajati te da ćemo, kao što izbornik kaže, izaći iz sjene tadašnjih vatrenih. Treba imati vjere i u izbornika i u nas – rekao je Vida.

Samo momčadski se može do uspjeha.

– Bez obzira na to koga izbornik stavi, mislim da ćemo zatvoriti Tursku i na kraju slaviti. No, ne ovisi obrana samo o braničima, moramo svi biti kompaktni, moramo zajedno i braniti se i napadati. To je ključ uspjeha, a naš je cilj obradovati naciju – naglasio je Vida.

>>Mandžukić: Zagrlit ću Ardu Turana, a onda slijedi bitka

Komentara 11

DU
Deleted user
13:36 09.06.2016.

Najbolje je reci prije prvenstva da bi bio ogroman uspjeh ako prdjemo skupinu. Netreba tu se udarati u prsima i kazati da smo bolji od turaka i ceha jer to ce se dvostruko vratiti ako izgubimo od njih. Nogomet se ne igra na papiru nego na terenu. Naravno da imamo kvalitetene igrace ali nogomet je ekipni sport a ne individualni. Tko zna sloziti jaku ekipu onda su nam izgledi puno bolje ali ni to nije garancija za dobar rezultatski uspjeh. Ali onda nemamo sto zaliti ako nemamo srece. Barem smo muski igrali i timski.

TE
teoodd
13:05 09.06.2016.

Da vi prodjeti i prvi krug bit ce dosta,puno ste se nadigli....ptica koja rano propjeva zna se sta radi..

MU
muh
13:17 09.06.2016.

Svi nositelji igre pričaš bajke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije