IZABRALI KAPETANI

Petko je najbolji igrač HNL-a: 'Neću igrati toliko dugo da dočekam stadion!'

Zagreb: Bruno Petković dobitnik je nagrade "Kapetani biraju"
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
19.12.2023.
u 08:44

Jako dobar protivnik, igra odličnu ligu. Ne znam ništa o njima, ali imat ćemo vremena za pripremu. Mislim da ćemo biti spremni. Ne gledam s nekim oduševljenjem niti sam tužan, dobra ekipa koja želi igrati nogomet. Očekujem dobrog suparnika – kazao je Bruno Petković o poprilično problematičnom ždrijebu koji je Dinamo u šesnaestini finala poslao u Sevillu gdje će ih dočekati Real Betis

Ove godine nije bilo dvojbe. Prema kapetanima naših prvoligaša, najbolji nogometaš u hrvatskoj ligi je Bruno Petković. Rezultat je to 21. izbora koji je proveo T-portal. Petković je ponio naslov s 28 bodova više od drugoplasiranog napadača Hajduka Marka Livaje, koji je slavio zadnje dvije godine.

– Ovo mi znači puno, najljepša je nagrada ona kada znaš da je dodijeljena objektivno. To su igrači protiv kojih igram i nije uvijek prijateljska atmosfera na terenu. Uvijek sam pokazivao respekt prema protivnicima i pokušat ću nastaviti s još boljim igrama – počeo je Petković.

VIDEO Bruno Petković dobitnik je nagrade "Kapetani biraju"

Uvijek može bolje

Dinamo je prvi dio sezone završio na trećem mjestu, sedam bodova iza Hajduka.

– Uvijek može bolje, iskreno gledam svoje sezone i svoj osobni učinak po onome što radi momčad. Ja sam prvenstveno momčadski igrač pa sam uvjeren da je moglo bolje. Prekidala me ozljeda, to su stvari na koje ne možeš utjecati. Imat ćemo te dvije zaostale utakmice, bit će zahtjevno. Ništa nije gotovo, imamo 19 utakmica do kraja. Sve je moguće, puno bodova je u igri.

Koliko je momčad bila pod pritiskom?

– Igranje u Dinamu nosi pritisak, velika su očekivanja i kad se dogodi sezona u kojoj nisi na čelu i zaostaješ, trebaš hvatati protivnika... Ovo nam je možda i najteža sezona u HNL-u. Kada pogledaš s druge strane, 50 godina smo bili bez europskog proljeća pa smo četiri puta prezimili u posljednjih šest godina. To je velik uspjeh bez obzira na to što podcjenjujemo to natjecanje. Puno uspona i padova, bilo je situacija gdje smo svi mogli bolje, od kluba, mene i momčadi, učimo iz svojih grešaka i nadam se da ćemo iduću polusezonu konsolidirati sve redove, svi zajedno i dovesti Dinamo tamo gdje pripada.

GALERIJA Dinamo i Hajduk bez pogodaka na Maksimiru! VAR poništio gol Dinama

Zagreb: Bruno Petković dobitnik je nagrade "Kapetani biraju"
1/50

Koga bi Petković izabrao za najboljeg u HNL-u?

– Imam jako dobrih suigrača u Baturini, Mišiću, Ristovskom, imam jako dobrih protivnika u Livaji, Mierezu, Labroviću. Liga je jako dobra i podiže se kvaliteta HNL-a iz godine u godinu. Europski rezultati to ne prate, ali fali nam možda iskorak u infrastrukturi, školi i svemu te da drugi naprave iskorak u Europi. To je sve proces i mislim da će hrvatski nogomet rasti bez obzira na ovaj period u kojem liga stagnira.

Bilo bi lijepo da kao igrač Dinama dočekate novi stadion?

– Ne vjerujem baš da ću toliko dugo igrati. Nadam se da će se stadion brzo sagraditi, ali nisam toliko upućen u to pa ne mogu komentirati. Hoću li igrati dugo kao Modrić? On je drukčiji tip igrača. Moj posao je najljepša stvar na svijetu za mene. Volio bih igrati što je dulje moguće.

Zaslužio sam karton

Opet je komentirao zadnji derbi.

– Nisam bio na nivou, mogao sam puno bolje. Žao mi je što se piše da je najbolji akter utakmice bio sudac, ja sam prvi u više navrata zaslužio žuti karton, kao i drugi igrači koji su napravili ratničku atmosferu. Imao sam previše grubih poteza, iako sam dobar s Uremovićem i Šarlijom.

VEZANI ČLANCI:

Sergej Jakirović je prolazio kroz teško razdoblje, je li imao vašu podršku?

– Treneri su uvijek imali podršku svlačionice i to vam garantiram, bar dok sam ja u Dinamu. Znate kakav sam i nikad nisam imao problema reći nekom treneru u lice bilo što. Bilo je rasprava s prijašnjim trenerima, nikad nisam bio lik koji je štedio sebe i ostale, samo s ciljem da momčad bude bolja, da bude bolja kohezija između stožera i igrača.

Dinamo će u šesnaestini finala Konferencijske lige igrati protiv Betisa!

– Jako dobar protivnik, igra odličnu ligu. Ne znam ništa o njima, ali imat ćemo vremena za pripremu. Mislim da ćemo biti spremni. Ne gledam s nekim oduševljenjem niti sam tužan, dobra ekipa koja želi igrati nogomet. Očekujem dobrog suparnika – kazao je Petković.

GALERIJA Dinamo unutar 10 minuta srušio Ballkani (3:0) i osigurao europsko proljeće

Zagreb: Bruno Petković dobitnik je nagrade "Kapetani biraju"
1/21

Ždrijeb je komentirao i Jakirović:

– Jedan od najtežih protivnika kojeg smo mogli dobiti uz Ajax i Olympiacos. Ništa, treba ih dobro skautirati, dobro se spremiti za njih i pokušati sve napraviti da, pošto prvu igramo u gostima, imamo povoljan rezultat za uzvrat kako bi mogli napraviti sve da ih pokušamo eliminirati – rekao je Jakirović.

Komentirao je činjenicu da je Betis u skupini Europske lige završio na trećem mjestu, iza Sparte koja je izbacila Dinamo.

– Kad smo ispali od Sparte Prag, bilo je da je to slabašna, prosječna momčad, a ja sam skautirao Spartu protiv Kopenhagena koji je prošao u osminu finala Lige prvaka. Tada su Danci imali jako tešku utakmicu u Pragu, a Sparta je prošla u osminu finala Europske lige iz jako zahtjevne skupine tako da se ispostavilo da je to jako dobra momčad, što smo mi, naravno, znali – zaključio je Jakirović.

VIDEO Mislav Oršić sve bliže povratku: Vratio se treninzima na Maksimiru i vraća se u formu

Komentara 4

SP
Spezzi
10:38 19.12.2023.

ha ha ha. dobar naslov. ali ispravno bi bilo; nećeš ti, a ni mi, živjeti toliko dugo da dočekamo stadion. kad se spoje nesposobnost (Možemo) i farbanje birača (HDZ) onda je rezultat za komediju. idealni budući koalicijski partneri !!!

OK
okolokere
14:34 20.12.2023.

Klub na čijem je čelu 88 godišnjak, klub u gradu koji vodi stranka Možemo, klub u kojem su svi posvađani sa svima ne može računati na novi stadion prije 2030. To je stvarnost od koje se bježi i koja će ostaviti trajne posljedice na hrvatski nogomet. Time će se ostvariti želja bar 30% građana Zagreba. Dodajte ovome da bez svog uspješnog menađera koji je pretvoren u pljuvačnicu klub nije u stanju prodati golmana Livakovića ni u jedan od 100 klubova u Europi i dobili ste sliku prosjećnosti i hrvatskog jala.

GO
Gof33
15:12 19.12.2023.

Ako je ovo najbolji igrač HNLa, a očito da je, jer boljeg nema, onda se HR nogometu ne piše dobro. Ovaj momak, bez obzira na njegov talent i odličnu tehniku igra veteranski nogomet, što mu je dovoljno u najlošijem HNLu do sad biti najbolji. HNL je najplaćenija rekreacija ikad. Dakle za napadača Dinama, ne nekog malog kluba, koji ima više nego dovoljno nastupa za A repku, nema niti jedne ozbiljne ponude iz lige 5. Normalno bi najboljeg igrača HNLa i to napadača Dinama trebalo prodati za min 20 mio Eura u top klub kao što je netko to znao nekad iz Dinama prodavati. Ali ovakve igrače kao što su Bruno i Livaja evropski moderan nogomet ne treba. Njemu je isto na kakvom će stadionu igrati ako ne promjeni svoj pristup prema onome od čega više nego dobro živi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije