LJESTVICE TENISAČA

Petra Martić se vratila u 100 najboljih tenisačica svijeta! Vekić tek na 24. mjestu

Tennis - Women's Singles Gold Medal Match
Foto: EDGAR SU/REUTERS
1/4
27.08.2024.
u 22:20

U redoslijedu 20 najboljih tenisača svijeta nije bilo nikakvih promjena. Talijan Jannik Sinner na vrhu je s 9360 bodova, a slijede ga Novak Đoković i Carlos Alcaraz

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić našao se na rubu društva top 100 na novoj pojedinačnoj ATP ljestvici, s 87. mjesta pao je na 98. poziciju. Najveći skok od hrvatskih tenisača napravio je Mili Poljičak, koji je u posljednja dva tjedna nanizao deset pobjeda i dvaput osvojio pobjedničke trofeje na ITF M25 turnirima u Mariboru.

Pribrojeno mu je 25 bodova za naslov osvojen prije osam dana pa je 20-godišnji Splićanin napredovao za 67 mjesta i došao na 409. poziciju, što mu je najbolji renking u karijeri. Novih 25 bodova bit će mu ​pribrojeno na sljedećoj ljestvici koja će biti objavljena za dva tjedna, po završetku US Opena.

U redoslijedu 20 najboljih tenisača svijeta nije bilo nikakvih promjena. Talijan Jannik Sinner na vrhu je s 9360 bodova, a među petoricom najboljih još su Srbin Novak Đoković (7460), Španjolac Carlos Alcaraz (7360), Nijemac Alexander Zverev (7035) i Rus Danjil Medvjedev (6275).

GALERIJA Donna Vekić na moru proslavila olimpijsku medalju, oduševljeni fanovi se našalili: 'Pazi da ti ne padne'

Tennis - Women's Singles Gold Medal Match
1/20

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić jedno je mjesto bolje rangirana nego prije tjedan dana te se nalazi na 24. poziciji nove pojedinačne WTA ljestvice. Petra Martić plasmanom u 2. kolo WTA turnira u Monterreyu osvojila je 60 bodova, što joj je donijelo povratak među 100 najboljih tenisačica svijeta, a sljedeća dva tjedna bit će na 98. mjestu.

Uoči US Opena nije bilo nikakvih promjena u top 10. Na vrhu je Poljakinja Iga Šwiatek s 10.695 bodova. Društvo top 5 čine još Bjeloruskinja Arina Sabaljenka (8016), Amerikanka Coco Gauff (6743), Kazahstanka Jelena Ribakina (5931) i Talijanka Jasmine Paolini (5168). Luka Mikrut izgubio je u prvom kolu ATP Challengera u talijanskom Comu. Bolji je bio Brazilac Pucinelli (2:6, 3:6). 

VIDEO Roditelji Donne Vekić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije