Tyson Fury

Pojavila se priča da sjajni sportaš ima problema s mentalnim zdravljem, jedna stvar teško mu je pala

Tyson Fury v Oleksandr Usyk
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/4
09.10.2024.
u 08:22

Kralj Cigana teško je prihvatio prvi poraz u karijeri, nakon meča je ponavljao kako je Usik dobio odluku samo zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Tyson Fury otkrio je karte uoči uzvratnog meča protiv Oleksandra Usika koji je dogovoren za 21. prosinca u Saudijskoj Arabiji. Naime, najavio je kako će na dvoboj doći sa 125 kilograma što bi bilo barem šest više nego u prvom okršaju sredinom svibnja, koji je izgubio podijeljenom odlukom sudaca, piše Croring.

Usik je pobjedom postao prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji od 1999. godine i trijumfa Lennoxa Lewisa, te prvi u eri četiri pojasa.

Kralj Cigana teško je prihvatio prvi poraz u karijeri, nakon meča je ponavljao kako je Usik dobio odluku samo zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Potom je ukrajinskog borca nazivao amaterom, a samo nekoliko dana nakon borbe je snimljen u pijanom stanju, te kako ga zaštitari odvode iz kluba u rodnom gradu Morecambeu.

To je ponovno potaknulo priču kako se Fury bori sa svojim mentalnim zdravljem, no Britanac je zatim podijelio video s treningu, te pokazao kako je u dobrom stanju i spreman početi nove pripreme.

No njihov sljedeći meč neće biti za apsolutnog prvaka, jer je IBF-ov pojas trenutačno vlasništvu Daniela Duboisa, koji je nedavno nokautirao Anthonyja Joshuu.

Fury zna da ga pobjeda protiv Usika dovodi u priliku boriti se protiv Duboisa za naslov neprikosnovenog prvaka, no Kralj Cigana ne odbacuje mogućnost trilogije s Usikom.

– Mogla bi to biti jedna od sjajnih trilogija, ja i Usik, kao što su Jack Dempsey i Gene Tunney. Ah, kada se toga sjetim. Bile su to sjajne borbe – kazao je Tyson Fury i dodao:

– Kada pobijedim Usika, vjerujem da ćemo odmah dogovoriti treći meč. Sto posto. To se mora dogoditi. Svatko će jednom pobijediti, a onda slijedi trilogija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije