Danijel Janečić

Ponekad teško spajam kraj s krajem, no od hrvanja ne odustajem

Danijel Janečić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
29.03.2017.
u 23:33

Ove su godine i Europsko, u svibnju, i Svjetsko prvenstvo u rujnu. Izdržat ću još ovu godinu pa ću vidjeti kako dalje. Optimizam mi ulijeva i to što radim s braćom Žugaj...

Dvadesetdevetogodišnji hrvač Like Danijel Janečić jedan je od naših tehnički najdotjeranijih boraca kojem nikako da se posreći.

A da je riječ o vrhunskom hrvaču, uvjeravao nas je i olimpijski pobjednik iz 1976. Momir Petković. Naime, kada smo njega za vrijeme Zagreb Opena priupitali koji mu se hrvatski hrvač najviše sviđa, prstom je pokazao upravo na Janečića.

– Taj zna hrvati. Taj zna bacati.

U četiri borbe čak 42 boda!!!

Uhu hrvatskog hrvača to je bilo lijepo čuti.

– Petković mi je uzor u sportu i životu. Nekoliko mi je puta pomogao savjetima, a prije dvije godine pričali smo pola sata i taj me razgovor oslobodio. Jako dobro radim na treninzima, no onda dođe natjecanje i ja ne uspijevam zablistati. No nakon tog razgovora s Momirom ja sam počeo sve bolje hrvati.

I tada i sada Janečić je osvojio jaki turnir u Mađarskoj, no ovaj put to je učinio nevjerojatno. Sve je protivnike pobijedio tehničkim tušem, odnosno razlikom od osam ili više bodova nakon čega se borba prekida.

– U četiri borbe osvojio sam 42 boda i to mi je bio najefikasniji turnir u karijeri, a protivnici koje sam dobivao nisu bili bezveznjaci pa je tako među njima bio i aktualni prvak Europe do 23 godine.

Danijel je u najzrelijim hrvačkim godinama, no u Hrvatskoj to obično znači da mora razmišljati kako će prehraniti obitelj.

– Već si neko vrijeme govorim da ću si dati još vremena, još koju priliku. Kada imate obitelj, suprugu i dvoje djece, onda stalno propitujete je li to što radite dovoljno da prehranite obitelj. Supruga je prodavačica, no još je na rodiljskom pa se moram odgovorno ponašati prema obitelji. S druge strane, osjećam da sam stvarno dobar i da bi bilo glupo odustati jer ne prestajem vjerovati da će se i meni jednom sportska sreća osmjehnuti. Valjda će doći i mojih pet minuta. Uostalom, premda mi ponekad dođe da odem šljakati nešto konkretno, i supruga je ta koja me potiče da ne odustajem od svog sna.

Braća Žugaj su i sjajni treneri

Janečić je dosad nastupio na pet europskih i svjetskih prvenstava, a najbolji rezultat bilo mu je peto mjesto na Prvenstvu Europe 2011. godine.

– Ove su godine i Europsko, u svibnju, i Svjetsko prvenstvo u rujnu. Izdržat ću još ovu godinu pa ću vidjeti kako dalje. Optimizam mi ulijeva i to što radim s braćom Žugaj, našim najtrofejnijim hrvačima otkako je Hrvatska samostalna. Ne samo da imaju ogromno iskustvo nego su i stručni jer su diplomirani kineziolozi, završili su KIF, na kojem ja još uvijek studiram jer sam se neko vrijeme više posvetio obitelji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije