Transferi

Potjerali ga iz Turske, povezivali ga s Hajdukom, a on će završiti u drugoligašu?

Zagreb: Stefano Poli i Ante Rebić održali konferenciju za medije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
26.08.2024.
u 18:04

Prije dva dana pojavila se informacija da HSV ponovno želi dovesti Sahitija, a sada Hamburger Abendblatt piše da se krilni napadač Hajduka sam ponudio HSV-u i rekao da želi doći. Klubovi pregovaraju, moguć je dogovor oko transfera, ali i oko posudbe s pravom otkupa.

Nakon što su se pojavile glasine, odnosno povezivalo ga se s povratkom u Hajduk, Ante Rebić sada je vrlo blizu potpisa za novi klub. Traži novi angažman otkako je potjeran iz Beşiktaşa, a ugledni Nicolo Schira piše da bi ga pronaći mogao u Schalkeu. Kultni njemački klub iz Gelsenkirchena trenutačno je drugoligaš, a Rebić bi mu bio uvjerljivo najzvučnije ime u kadru. Pisalo se ranije o interesu klubova iz Serie A za Rebića, ali ovo je prvi put da se spominje opcija povratka u Njemačku, gdje je već igrao za Eintracht.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 42 utakmice i dao doprinos srebru na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Zlatko Dalić otpisao ga je nakon neuspjeha na Euru 2021. godine zato što je Rebić na društvenim mrežama kritizirao izbornika, odnosno poručio da ne zna izvući najbolje iz igrača u nacionalnoj momčadi.

A put njemačke druge lige mogao bi i igrač Hajduka Emir Sahiti. Prije dva dana pojavila se informacija da HSV ponovno želi dovesti Sahitija, a sada Hamburger Abendblatt piše da se krilni napadač Hajduka sam ponudio HSV-u i rekao da želi doći. Klubovi pregovaraju, moguć je dogovor oko transfera, ali i oko posudbe s pravom otkupa.

Chelsea odustaje od pokušaja dovođenja napadača Napolija Victora Osimhena. Prema pisanju Suna, Osimhen traži ugovor od čak 589 tisuća eura tjedno, odnosno 30 milijuna eura godišnje, čime bi postao najplaćeniji igrač Chelseaja, ali i jedan od najplaćenijih nogometaša u europskim klubovima. Chelsea je šokiran takvim zahtjevom nigerijskog napadača te mu to nije voljan dati. Zbog toga se Chelsea okreće prihvatljivijim napadačkim opcijama kao što su Federico Chiesa iz Juventusa i Dominic Calvert-Lewin iz Evertona. Doduše, Chiesu žele mnogi europski velikani, pa tako i Barcelona.

Chiesi ugovor s Juventusom istječe za godinu dana, a kako mu u Torinu ne planiraju ponuditi novi, sada žele zaraditi koliko je god moguće kako ga ne bi izgubili besplatno. Barceloni treba krilni napadač pa je poslala ponudu od deset milijuna eura fiksne odštete i tri milijuna eura potencijalnih bonusa. Chiesa je navodno načelno dogovorio trogodišnji ugovor s Barcelonom, a očekuje se i skori dogovor klubova jer u Juventusu ponudu Barce smatraju zadovoljavajućom.

Mikel Merino je korak od potpisa za Arsenal. Fabrizio Romano javlja da je španjolski veznjak prošao liječnički pregled te da se samo čeka službena objava posla. Arsenal će Real Sociedadu isplatiti 32 milijuna eura fiksne odštete uz pet milijuna eura potencijalnih bonusa, a Merino će potpisati ugovor na četiri godine uz opciju produljenja na još jednu. Odlazak Merina znači i to da će hrvatski reprezentativac Luka Sučić sada imati zajamčeno mjesto u prvih 11 Sociedada.

 
 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Zgubider..
Zgubider..
18:46 26.08.2024.

Jel to onaj što je cijelom selu otplatio kredite? Pa valjda će se sad selo i njemu smilovati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije