02.08.2024. u 15:34
Hrvatska je vrlo dobro otvorila utakmicu. Vodila je 10-6 i stala. Krenule su nevjerojatne obrane švedskog golmana Palicke te je na poluvremenu Švedska imala prednost 18-15.

U četvrtom kolu skupine A turnira na Olimpijskim igrama u Parizu hrvatska rukometna reprezentacija je upisala drugi poraz, bolja je bila Švedska sa 38-27 (18-15). Nastavlja se time ritam po kojem svatko svakoga u ovoj skupini pobjeđuje, s tim da je jedini na dnu ljestvice Japan bez pobjede. Hrvatska i Švedska imaju po utakmicu više u odnosu na ostale suparnike, ali trenutačno po četiri boda ima čak pet reprezentacija. Osim Hrvatske i Švedske takav broj bodova imaju i Njemačka, Španjolska i Slovenija.

Prvi strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović s osam golova. Luka Cindrić je postigao šest, Mario Šoštarić četiri, a Domagoj Duvnjak tri pogotka. Vratar Dominik Kuzmanović je upisao 14 obrana. Kod Švedske je prvi strijelac bio Lucas Pellas s devet pogodaka, dok su po pet u švedsko slavlje ugradili Albin Lagergren Sebastian Karlsson. Golman Andreas Palicka je skupio čak 15 obrana.

GALERIJA Braća Sinković nakon osvojenog zlata potrčali u zagrljaj suprugama na tribinama

Handball - Men's Preliminary Round Group A - Croatia vs Sweden
1/10

Hrvatska je vrlo dobro otvorila utakmicu. Vodila je 10-6 i stala. Krenule su nevjerojatne obrane švedskog golmana Palicke te je na poluvremenu Švedska imala prednost 18-15. Drugi dio je počeo nizom od pet švedskih golova. Povela su Šveđani 23-15 i time riješili ovaj dvoboj. Osim samog početka Hrvatska je obrambeno odigrala najslabiju utakmicu na olimpijskom turniru.

U posljednjem petom kolu Hrvatska će u nedjelju, 4. kolovoza, igrati protiv Španjolske od 21 sat. Još se sastaju Švedska i Japan od 9 sati i Njemačka i Slovenija od 14 sati. Olimpijske igre, turnir rukometaša (skupina A, 4. kolo):

Hrvatska - Švedska 27-38 (15-18)

Njemačka - Španjolska (16 sati)

Slovenija - Japan (19 sati)

HRVATSKA
27-38
ŠVEDSKA
OLIMPIJSKE IGRE, 14:00, PARIZ
60'

Kraj utakmice. 

57'

Isključenje za Grahovca. 

55'

Najveća švedska prednost, imaju plus 10. 

53'

Još jedno isključenje za našu reprezentaciju, ide van Srna. 

53'

Martinović je zabio osam golova. 

47'

Dvije minute za Švedsku. 

43'

Kuzmanović je na 10 obrana. 

40'

Švedska ima ogromnu prednost od plus devet, naš brod opasno tone. 

33'

Gubimo šest razlike, zvali smo time out. 

32'

Palicka se razbranio, ima 10 obrana. 

31'

Počeo je drugi dio. 

30'

Kraj prvog dijela, gubimo tri razlike, prelagano primamo pogotke. 

26'

Dvije minute za Lučina. 

25'

Švedska je počela igrati puno bolje i sada vode 12:11. 

22'

Kontra Šveđana, primaknuli su se na samo minus jedan. 

19'

Isključenje je dobila i Švedska. 

18'

Dvije minute za Mihića. 

15'

Šoštarić zabija i drugi sedmerac, vodimo 10:6. 

12'

Dvije minute za Švedsku, Šoštarić zabija sedmerac.

9'

Imamo 6:2, Šoštarić je pokupio otpadak i zabio u mrežu. 

8'

Briljantni Kuzmanović je već skupio pet obrana.

6'

Drugi gol Martinovića, imamo plus dva. 

5'

Okrenuli smo golovima Mihića i Lučina, odnosno obranom Kuzmanovića. 

3'

Šveđani su realizirali sedmerac, vode 2:1. Za nas je zabio Martinović. 

Ovo je postava Hrvatske: Kuzmanović, Mandić; Mihić, Duvnjak, Šoštarić, Klarica, Srna, Šarac, Cindrić, Grahovac, Lučin, Martinović, Šipić, Načinović. 

1'

Počela je utakmica. 

- Jako nezgodna ekipa. Taj njihov rukomet nama ne odgovara, ali dobro ćemo se pripremiti i nadam se da imamo šanse pobijediti u toj utakmici - izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak.

- Mislim da je ključ povratak u obranu jer stvarno igraju brzo i, naravno, čvrsta obrana. Moramo biti disciplinirani u napadu, da ne gubimo lopte, da ne dolaze do lakih golova - smatra Luka Cindrić. 

Hrvatski rukometaši u petak od 14 sati u četvrtom kolu Olimpijskih igara igraju protiv Švedske ključnu utakmicu za plasman u četvrtfinale. Hrvatska s pobjedom ide sigurno među osam najboljih, dok u slučaju poraza ima popravni ispit protiv Španjolaca. 

Komentara 28

Avatar dosadno
dosadno
14:58 02.08.2024.

Maestralni Kuzmanović, mirna i samouvjerena igra i 4 razlike, a onda trenerski mag u 14. minuti mijenja cijelu vanjsku liniju i sve se polagano kreće ka totalnom raspadu. Ma bravo za trenera, a za sve njih u obrani ne vrijedi trošiti riječi. Kao i onome na klupi (ako postoji takav) koji je zadužen za uigravanje te tzv. obrane. Jednom riječju: sramotna igra od 11-te minute.

Avatar majkuvam
majkuvam
15:25 02.08.2024.

Naši se raspadaju kao da imaju lepru...

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
15:07 02.08.2024.

Sramota je da se ovako raspadnemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije