PROZVAO GA I PREMIJER

Predsjednik Saveza: Poljubac je bio obostran, spontan i prihvaćen, neću odstupiti!

Neprimjerene geste predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Luisa Rabialesa tijekom finala Svjetskog prvenstva između Španjolske i Engleske u Australiji
Foto: © Capture TV via Bestimage/BEST
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.08.2023.
u 14:53

"Neću odstupiti, neću odstupiti, neću odstupiti. Što sam napravio? Zbog jednog kratkog, obostrano usuglašenog poljupca, da odstupim? Borit ću se do kraja", poručio je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza nakon kontroverznog poljupca u usta s jednom od španjolskih igračica

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales (46) odbio je u petak odstupiti s dužnosti premda su večer prije španjolski mediji, pozivajući se na izvore iz saveza, izvijestili da će podnijeti ostavku pod pritiskom javnosti jer je poljubio u usta nogometašicu Jennifer Hermoso (33).

– Neću odstupiti, neću odstupiti, neću odstupiti – povikao je Rubiales tijekom govora na izvanrednoj sjednici u sjedištu Španjolskog nogometnog saveza.

– Što sam napravio? Zbog jednog kratkog, obostrano usuglašenog poljupca, da odstupim? Borit ću se do kraja – poručio je.

Španjolska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je prije pet dana s 1-0 Englesku u finalu Svjetskog prvenstva igranom u australskom Sidneyu.

Prije nego što su podigle pobjednički pehar, igračice su jedna po jedna primale zlatne medalje. Na podiju, među osobama koje su tom prilikom čestitale igračicama, nalazio se i Rubiales. Kada je naišla igračica Hermoso, zagrlio ju je i rukama privukao njenu glavu k sebi pa ju poljubio u usta, nakon čega se smijao.

Da je "neprimjereno" i "nedopustivo" tako čestitati nogometašici istaknuli su španjolski premijer Pedro Sanchez, muški i ženski nogometni sindikat, Realov trener Carlo Ancelotti i brojni drugi dužnosnici.

Hermoso je u četvrtak poručila da će njene interese zastupati nogometni sindikat, koji je zatražio Rubialesovu ostavku, te menadžerska agencija koja je zastupa.

– Taj poljubac je bio spontan, obostran, prihvaćen i euforičan – napomenuo je Rubiales. – Ta je igračica promašila jedanesterac (u finalu). Ja imam odličan odnos sa svim igračicama, bili smo poput obitelji. Hermoso, kada je naišla, ona je primila mene i podigla s tla, a zatim smo se zagrlili. Rekao sam joj: "Zaboravi penal, bila si odlična na ovom prvenstvu." Odgovorila mi je da sam sjajan – rekao je Rubiales.

– Rekao sam joj zatim: "Jedan poljubac?" I dogodio se – dodao je.

Španjolska ministrica za rodnu ravnopravnost bila je nazvala taj čin "seksualnim nasiljem" ustvrdivši da igračica nije dala pristanak za poljubac.

Rubiales, koji je od svibnja 2018. na dužnosti, rekao je da će pokrenuti sudski postupak protiv onih koji su ga optuživali zadnjih dana, te da će se na sudu braniti.

Ispričao se što se u počasnoj loži stadiona, slaveći pobjedu u društvu kraljice Letizije i njene maloljetne kćeri pinceze Sofije, uhvatio vulgarno za testise.

Après son geste très polémique lorsqu'il embrasse sur la bouche la joueuse de football espagnole Jennifer Hermoso lors de la remise des prix lors de la finale de la coupe de la coupe du monde de football féminine entre l'Epsagne et l'Angleterre ( à 1 mètre de la reine Letizia d'Espagne et de sa fille la princesse Sofia) , le président de la fédération espagnole de football Luis Rubiales a une nouvelle fois choqué dans une autre vidéo où on le voit se tenir les parties génitales en signe de victoire. © Capture TV via Bestimage After his highly controversial gesture when he kissed Spanish soccer player Jennifer Hermoso on the mouth during the awards ceremony in the Women's World Cup final between Spain and England (very closed from Queen Letizia of Spain and her daughter Princess Sofia), the president of the Spanish football federation Luis Rubiales has once again shocked in another video where he is seen holding his genitals in a sign of victory . Photo: © Capture TV via Bestimage/BESTIMAGE
Foto: © Capture TV via Bestimage/BEST

Rekao je da je gesta bila upućena izborniku reprezentacije koji je prolazio teško razdoblje dok nije osvojio naslov svjetskog prvaka.

Španjolska, čiji su nogometaši u lipnju osvojili Ligu nacija, a nogometašice u nedjelju Svjetsko prvenstvo, kandidat je za organiziranje Svjetskog prvenstva za nogometaše 2030. godine. Španjolska ženska reprezentacija prvak je svijeta i za nogometašice do 17 i 20 godina starosti.

Komentara 4

LU
Lukeruk
16:56 25.08.2023.

Da je muškog poljubil to bi medijima bilo jako simpatično

Avatar Asterix
Asterix
16:45 25.08.2023.

Lik je krcat hormona.

Avatar Mona Lisa
Mona Lisa
16:02 25.08.2023.

Krkanska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije