JOSÉ CASTRO

Predsjednik Seville "već prošao Dinamo": Cilj je finale, velika prilika je što se igra na našem stadionu

LaLiga - Sevilla v Atletico Madrid
Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS
1/4
27.01.2022.
u 20:19

- Kada nam se oporave i ozlijeđeni igrači imat ćemo vrhunsku momčad.

Predsjednik Seville, nogometnog kluba s kojim će Dinamo idući mjesec igrati u 1/16 finala Europske lige, rekao je kako je Sevillin cilj osvajanje tog natjecanja jer se ove sezone finale igra na njenom stadionu.

- To je, bez sumnje, cilj. Ne samo da smo momčad sa šest naslova pobjednika tog natjecanja nego ove godine imamo i sjajnu priliku jer se finale igra na našem terenu - izjavio je Sevillin predsjednik José Castro za klupski radio.

- Ostaje još puno za ulazak u to finale. Ponašat ćemo se apsolutno skromno kako bi smo to postigli. Svi igrači koji dođu kod nas žele biti dijelom naše povijesti u Europskoj ligi - dodao je.

Sevilla je tijekom siječnja dovela meksičko desno krilo Tecatita Coronu (29) iz Porta te je posudila do kraja sezone francuskog napadača Anthonija Martiala (26) iz Manchester Uniteda.

Foto: Reuters

Martial je prilikom predstavljanja također rekao kako je Sevillin cilj osvajanje Europske lige ove sezone.

- Tijekom zimskog prijelaznog roka ponovo smo pokazali svoju ambiciju - napomenuo je Castro.

- Nismo htjeli dovesti bilo kakve igrače već one koji će ekipu učiniti boljom. Kada nam se oporave i ozlijeđeni igrači imat ćemo vrhunsku momčad - dodao je.

Sevilla, drugoplasirana momčad španjolskog prvenstva, je tijekom prvog dijela sezone imala brojne ozlijeđene igrače, a neki su bili zaraženi i koronavirusom.

Klub su ovaj mjesec napustili vezni igrači Ibrahim Amadou (28) koji je otišao u Metz kao slobodan igrač, ofenzivni vezni Oscar Rodríguez (23) posuđen Getafeu, te lijevo krilo Oussama Idrissi (23) posuđen Cadizu.

23.01.2022., Zagreb - Stadion u Maksimiru, prijateljska utakmica, GNK Dinamo - SK Sturm Graz. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sevilla je zadržala stopera Diega Carlosa (28) koji je kao član udarne postave ove sezone skupio 30 nastupa, a kojeg je htio dovesti Newcastle United.

- On je sjajan središnji branič pa je logično da su potentni klubovi poput Newcastlea zainteresirani. Pregovori su od ponedjeljka prekinuti. Želimo da ostane jer važan dio naše momčadi - rekao je Castro.

Sevilla i zagrebački Dinamo odigrat će prvu utakmicu 17. veljače na jugu Španjolske a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Hrvatski prvak Dinamo je prošle sezone došao do četvrtfinala Europske lige gdje je bio poražen od Villarreala dok je Sevilla to natjecanja osvojila 2020., 2016., 2015., 2014. 2007. i 2006. godine.

Komentara 3

Avatar mrbr
mrbr
20:51 27.01.2022.

Oršiću ostani, pobjedite te prepotentne Španjolce i na ljeto napravi transfer u bolji engleski klub.

ST
Starotopoljanin
13:39 28.01.2022.

ne skaci prije nego sto kazes hop.ej sevillano.

ZA
zagi101
10:37 29.01.2022.

realno jači su od Dinama ali to je bio i totenhem pa su ispali, a pamtimo i kako se Atalanta provela u Maksimiru, šanse su 60-40 u korist španjolaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije