Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN IVANIŠEVIĆ

'Pričao sam s Draženovim posterom, gutao tablete kao bombone i uzeo Wimbledon. Nema nikakve logike'

Zagreb: Predstavljanje 31. Plava Laguna Croatia Opena Umag
Davor Puklavec/PIXSELL
01.07.2024.
u 10:41

Goran je 15 dana na zidu svoje sobe držao Draženov poster i otkrio kako su izgledali njihovi razgovori, zašto je uvjeren da bez neprežaljenog prijatelja nikada ne bi uspio osvojiti svoj najvažniji turnir

Legendarni i nikad prežaljeni košarkaš Dražen Petrović preminuo je prije 31 godinu u teškoj automobilskoj nesreći. Mi smo se prisjetili intervjua legendarnog hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića Večernjem listu u kojem je prvi put otkrio zašto je osvajanje Wimbledona posvetio Draženu.

​"Primio sam tu vijest dok sam bio na turniru u Queensu. Otišao sam na sprovod, vratio se u Englesku i obećao sam da ću Wimbledon posvetiti Draženu Petroviću. Ali odigrao sam ga kriminalno...", odgovorio je tada Goran Ivanišević u životnom video intervjuu, kada smo ga pitali zašto je najveći uspjeh u svojoj karijeri posvetio baš Draženu, koji je tragično preminuo u ljeto 1993. godine u prometnoj nesreći. 

GALERIJA Ivanišević o teškim trenucima: Taj čovjek mi je uništio život

Zagreb: Predstavljanje 31. Plava Laguna Croatia Opena Umag
1/6

Osam godina kasnije, kad su već svi zaboravili na Goranovo obećanje i otpisali ga u Wimbledonu, on s pozivnicom i potrganim ramenom stiže u All England Club kao 125. igrač svijeta i izvodi scenarij koji nije mogao ispisati nitko osim njega. 

"To je bilo nemoguće i neće se više nikada ponoviti. Nisam suludi vjernik, ali moje osvajanje Wimbledona, u trenutku dok sam bio 125. igrač svijeta i na turnir došao s pozivnicom, nema nikakve logike. Netko gore je to posložio jer baš sve je išlo protiv mene, a onda je od ponedjeljka sve išlo za mene. Rame je boljelo kao sam vrag, gutao sam tablete kao da su mentol bomboni, a kasnije su taj lijek povukli iz prodaje jer je dokazano da uzorkuje probleme sa srcem. Bio sam spreman potpisati da mi otpadne rame i da to bude zadnji meč koji ću odigrati, samo da konačno osvojim Wimbledon", prisjeća se Goran. 

VEZANI ČLANCI:

Igrao se 16. gem petog seta finala Wimbledona, kada je prvi put u karijeri, u svom četvrtom wimbledonskom finalu, prvi put servirao za meč. Većina na točno se sjeća gdje smo tada bili i što smo radili. No, prvi put Goran Ivanišević otkrio je o čemu u tom trenutku razmišljao i opisuje gem u koji je stala cijela njegova karijera. 

Ispunio je obećanje, pobijedio sam sebe i nakon što je konačno podignuo pehar, održao je govor Draženu. No, malo tko zna da su on i Dražen na specifičan način razgovarali tijekom cijelog turnira. Goran je 15 dana na zidu svoje sobe držao Draženov poster i otkrio kako su izgledali njihovi razgovori, zašto je uvjeren da bez neprežaljenog prijatelja nikada ne bi uspio osvojiti svoj najvažniji turnir i zašto je na spektakularnom dočeku rekao "da bi bio k*rac od ove, da nije rođen u Splitu".

Komentara 1

Avatar barba_arba
barba_arba
16:36 01.07.2024.

Da da, nekad si bio ogroman ka Velebit- dok se nisi ponizija i proda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije