ukazao se diego

Prije točno 29 godina svijet je vidio Božju ruku...

Maradona
Foto: Youtube Screenshot
23.06.2015.
u 14:58

Diego je skočio, dogodila se 'Božja ruka' i krenuo je slaviti vodstvo Argentine. Tunižanski sudac Ali Bennaceur nije reagirao na primjedbe engleskih reprezentativaca o igranju rukom

Argentina i Engleska na Aztec stadionu 22. lipnja 1986. godine odigrali su jednu od najlegendarnijih utakmica u povijesti Svjetskih prvenstava.

Južnoamerikanci su slavili sa 2:1 u tom četvrtfinalu. Za Diega Maradonu kao i za sve Argentince utakmica protiv Engleske imala je veliko značenje zbog događaja od četiri godine prije i Falklandskog rata.

U 51. minuti Maradona je primio loptu u centru britanske obrane. Hodge je prije toga blokirao udarac Valdana, ali ne dovoljno dobro... Diego je skočio, dogodila se "Božja ruka" i krenuo je slaviti vodstvo Argentine. Tunižanski sudac Ali Bennaceur nije reagirao na primjedbe engleskih reprezentativaca o igranju rukom.

 

Nekoliko minuta poslije, u nezaustavljivom naletu, Maradona je nanizao nekoliko engleskih igrača i nakon nevjerojatne akcije zabio gol. Šesnaest godina poslije taj pogodak izabran je za najbolji u povijesti Svjetskih prvenstava.

Prisjećanje na Maradoninu "Božju ruku" pogledajte u galeriji na portalu Goal.com.

>>Maradona udario po Blatteru: U Fifi su starci koji ne žele napustiti funkcije

Komentara 6

CI
cijela istina 3
15:26 23.06.2015.

najbolji igrac svih vremena,slavni maradona......sta bi tek bio da se nije drogirao

Avatar mladen valentić
mladen valentić
15:52 23.06.2015.

Smeće od čovjeka. Nikad neće dobiti Folklande!

HA
hajduk1966
18:50 23.06.2015.

Mislim da je Henri dao bolji gol rukom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije