Cibonina kriza

Za blamažu protiv Nijemaca Cibosima oduzeto pola plaće

'30.10.2013., KD Drazen Petrovic, Zagreb - Eurocup, skupina A, 03. kolo, KK Cibona - Artland Dragons Quakenbrueck. Neven Spahija. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
02.11.2013.
u 11:10

– Trener je šef i njegovo je pravo da odlučuje. Nadam se da neće doći ni do do nikakvog protjerivanja pojedinih igrača

Nakon 26. uzastopnog poraza u europskim kupovima, onog protiv njemačkog Artland Dragonsa (77:87), Cibonin trener Neven Spahija zaprijetio je nekim igračima da će biti otjerani. Ako prije toga ne otjeraju njega. Ne bi bilo prvi put. Kada je bio trener Cibone u prvom mandatu, zakačio se s Josipom Sesarom. Tada nije imao podršku uprave i morao je otići. A nakon Spahijinog prijedloga, klupska uprava odlučila je svim igračima zbog nezalaganja oduzeti pola plaće za listopad. Onu za rujan još ionako čekaju.

Sigurno je da nešto nije dobro čim se gube utakmice. Nevjerojvatno je da super odigramo obranu protiv Cedevite, a onda nas nekoliko dana kasnije nas protiv Artlanda nigdje nema. Slično je bilo i protiv Olimpije kada smo ih “rasturili” u Ljubljani, a onda odmah potom pokleknuli bez ispaljenog metka u Europi – - rekao je Marin Rozić, kapetan Cibone.

Trener je opasno zaprijetio odlascima nekih igrača?

Trener je šef i njegovo je pravo da odlučuje. Nadam se da neće doći ni do do nikakvog protjerivanja pojedinih igrača, premda je u košarci normalna pojava da neki igrači otiđu, neki dođu. Vjerujem u ovu momčad – istasknuo je Rozić.

Ima li sukoba između trenera i igrača?

Nema i vjerujem da ćemo zajedno brzo izaći iz krize. Kako? Pa pobjedama!. Nnema drugog načina –- istaknuo je Rozić.

Sljedeća je utakmica je u nedljelju kada će Cibona gostovati u Beogradu, kod euroligaša Partizana. Nije da je baš utakmica na kojoj se cibosi mogu vaditi...

Istina, ali nam nitko neće zamijeriti ako odigramo hrabro, muški, pa izgubimo. Ali, zašto ne bismo i pobijedili. Kvalitetu imamo. Činjenica jeej da Partizan svake godine izmjeni pola momčadi, ali uvijek Dušan Vujošević, njihov trener, složi dobru momčad. Igraju dosta grubo, tuku pod obručima i brzo trče – zaključio je Rozić.     

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
11:19 02.11.2013.

Koju vi kvalitetu imate Rozicu, nemislis valjda na sebe, jedini igrac tu je Zizic koji je u godinama.Ovo je nazalost pocetak raspada i jedne lose sezone, niste vi odigrali sjajno protiv Cede i Olimpije nego on i katastrofalno, to moras razlikovati ali mozda previse ocekujemo od tebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije