OSIJEK - SLAVEN 0:0 Nezanimljiva utakmica isprekidana prekršajima

Rat Osijeka i Slavena s čak 75 prekršaja

07.12.2008.
u 18:35

Grijeh bi bio reći da se ni jedni ni drugi nisu trudili, nešto pokušavali, pogotovo Osijek u posljednjih 45 minuta, ali samo borbenost i trka nisu dovoljni.

Dovoljno je reći da je utakmica bila isprekidana s čak 75 prekršaja. Dakle, u prosjeku gotovo svakih minutu i 10 sekundi po jedan. Dolazili su doduše i jedni i drugi nadomak suparničkog kaznenog prostora, ali tada bi ili naišli na obrambeni zid ili sve zakomplicirali. Uostalom, na prvi udarac, jedan jedini na čitavoj utakmici u okvir vrata, čekalo se gotovo sat vremena.

Višević u bolnici
Gol je mogao pasti samo slučajno, nekom krucijalnom pogreškom posljednjeg reda, koja se nasreću i jednih i drugih nije dogodila. Pa ni posljednjih deset minuta, koliko je Osijek igrao s igračem manje nakon što je Tomislav Višević, kojemu je u jednom startu stradala lijeva noga, iznesen iz terena i vozilom hitne pomoći prebačen u osječku bolnicu. A prethodno je Steinbückner promijenio sve igrače. Posljednja informacija iz bolnice govori kako, na svu sreću, osječkom stoperu ništa nije puklo.

- Obje su momčadi pokušavale igrati, ali to se na mekanom terenu nije moglo. Pokušavali smo dobiti utakmicu kako god je moguće, nismo uspjeli i na kraju je još dobro što nismo primili pogodak - kazao je osječki trener Tomislav Steinbrückner koji glavnom sucu Matocu ne može zaboraviti nekoliko dvojbenih situacija.

Lapiću slomljen nos
- Bar dvije situacije u kaznenom prostoru bile su dvojbene i izraženije od nekih koje su u prošlim kolima označene za ‘penal’.

Trener Slavena Mile Petković priznao je kako je u Gradskom vrtu uzeo ono po što je i došao.

- Naš cilj bio je ne izgubiti. Činjenica je da je kraj polusezone i da je neminovno došlo do pada koncentracije kod igrača, a što je i uvjetovalo da nijedna ni druga momčad ne pruže pretjerano lijepu i kombinatornu igru - kazao je Petković u čijoj je momčadi junak bio desni branič Stipe Lapić koji je gotovo čitavu utakmicu odigrao s napuknutim nosom, a koji mu je stradao još u 2. minuti susreta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije