Ajmo, Vatreni!

Reprezentativci odletjeli na Island: Idemo po pobjedu!

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
13.11.2013.
u 15:34

Utakmice u doigravnju su jako teške, a prioritet nam je zabiti gol. Ljepote u igri neće biti, jer najavljena je kiša

Hrvatski nogometni reprezentativci otputovali su na Island gdje u petak igraju dokvalifikacijsku utakmicu za SP. S novim izbornikom Nikom Kovačem krenuli su na put.

- Jako je pozitivan dojam nakon odrađenih treninga. Pogledali smo TV snimke, vidjeli smo neke njihove kvalitete, ali i mane. Kovač nam je predočio kako ćemo ih pobijediti. Uvijek sam govorio, 100 trenera,100 ideja. Svaki donosi nešto novo, nešto svoje. Tako je i izbornik Kovač unio nešto novo. Meni paše bilo koja pozicija, kako izbornik odluči - poručio je Ivan Rakitić.

Ivo Iličević vratio se u reprezentaciju.

- Nije me izenadio poziv. Izbornik zna što ja mogu. Mogu igrati oba krila. Nadam se nekoj minutaži, spreman sam igrati i od prve minute ako će izbornik tražiti. Imao sam velikih problema s ozljedama, ali sada sam fit, treniram četiri, pet tjedana u klubu. U prvoj bi me utakmici zadovoljilo da ne primimo gol i da zabijemo jedan, dva.

I Pranjić je povratnik u reprezentaciju, upao je nakon ozljede Strinića.

- Prva dva dana bilo mi je teško, jako sam emotivno primio povratak u reprezentaciju. Sretan sam zbog toga, a najbitnije je da mi odemo u Brazil. Nadam se da mogu biti iznenađenje kao Ćorluka u Istanbulu, ako izbornik odluči da igram tu poziciju. Bio bi dobar i remi, ali ići ćemo na pobjedu - rekao je Pranjić te dodao:

- Imao sam četiri dana slobodno u klubu, ali uopće mi nije žao što su propali. A i imao sam nekih naznaka da bih mogao dobiti poziv. Dosta sam iskusan, mogu pomoći. Ne bojim se hladnoće, jer i njima će biti isto, samo im golman igra na Islandu, svi ostali po europskim ligama. Igrao sam ja takvih hladnih utakmica dok sam bio u Nizozemskoj.

I predsjednik HNS-a Davor Šuker išao je s njima, a prije puta izrazio je želje.

- Da zabijemo gol. Utakmice u doigravanju su jako teške, a prioritet nam je zabiti gol. Ljepote u igri neće biti, jer najavljena je kiša, ali napravit ćemo sve. Mislim da je atmosfera odlična, mi u HNS-u ćemo napraviti sve da bude dobro u pripremi, a onda je na igračima koji istrče da to sprovedu u dobar rezultat.

Komentara 25

DI
Dijaspora
18:06 13.11.2013.

Hrvati sigurno pobjeđuju. Island je bio u najlakšoj skupini i sretno izborio dodatne kvalifikacije.

DA
darmar
16:53 13.11.2013.

Ajmo...za Nikom...sretno nasi

CA
canajisraM
18:17 13.11.2013.

Reprezentativci odletjeli na Island: Idemo po pobjedu! >>>> A sto bi trebali reci ; Idemo po poraz ?! Naprijed kockasti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jos 2 tekme i vidimo se na Copacabani......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije