MARIN LEOVAC

Rijeka gradi klub koji će biti prijetnja modrima

Marin Leovac
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
09.02.2014.
u 13:51

– S modrima smo razgovarali kada je Ibanez trebao otići iz Dinama. Ibanez je ostao pa se transfer nije realizirao – prisjeća se Leovac.

Marin Leovac, 25-godišnji Austrijanac hrvatskog podrijetla, na Kantridu je došao iz bečke Austrije kao pojačanje na lijevom boku. Svjestan je da se od njega puno očekuje:

– Na treninzima se vidi kvaliteta, prvi su dojmovi odlični. Kod trenera Keka stalno radimo s loptom, što mi se sviđa – tvrdi Leovac.

Hrvat rođen u Jajcu odrastao je u Austriji, vrhunski nogomet naučio je također u Austriji, onoj bečkoj:

– U Austriju sam s roditeljima došao za vrijeme rata, kada sam imao dvije godine. Odrastao sam u austrijskom nogometu, gdje su bitni disciplina i rad. Umjesto u Rijeci, Leovac je umalo završio u Zagrebu. Zanimanje za njegovu nogometnu vještinu iskazao je Dinamo:

– S modrima smo razgovarali kada je Ibanez trebao otići iz Dinama. Ibanez je ostao pa se transfer nije realizirao – prisjeća se Leovac.

Zbog toga Dinamo ove sezone nije ušao u Ligu prvaka! U zadnjem pretkolu Leovac je u Zagrebu postigao pogodak za bečku Austriju.

Otkad je došao u Rijeku, Leovac stalno sluša priče o Dinamu.

– Mislim da ćemo ove sezone biti teško parirati Dinamu. Dinamo je još dosta ispred Rijeke kada se gleda sve skupa, uključujući infrastrukturu. Ljudi u Rijeci rade na tome, čujem namjeravaju sagraditi novi stadion i kamp, koji je prema mojem mišljenju važnije napraviti nego stadion. Rijeka ide u dobrom pravcu, mislim da će u sljedećim godinama u svim aspektima biti konkurentna Dinamu – zaključio je Leovac.

>>

Ključne riječi

Komentara 2

MO
mojazemlja
14:45 09.02.2014.

Jel Rijeka ima omladinsku školu..samo kupuju sa strane.....pm.

Avatar prava hrvatina_
prava hrvatina_
14:09 09.02.2014.

Marin Leovac je kvalitetan Austrijanski igrač koji če se pokazati i dokazati i na balkanskim područjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije