DOMAĆE UTAKMICE

Rijeka s visokih 4-0 slavila u derbiju. Osijek i dalje u krizi na početku sezone

Gorica i Osijek sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
18.08.2024.
u 23:16

Šesta Gorica sada ima dva boda, kao i sedmi Varaždin te osma Lokomotiva, dok je Osijek deveti s jednim bodom, koliko ima i zadnji Slaven Belupo

Nogometaši Rijeke u dvoboju su 3. kola HNL-a na Rujevici svladali Istru 1961 s visokih 4-0 (3-0). Prva dva gola zabili su Gabrijel Rukavina (18) i Marco Pašalić (24), a zadnja dva Franjo Ivanović (28, 66). Mladi Rukavina je svoj prvi gol za Rijeku zabio nakon sjajne solo-akcije i lijepog udarca s ruba kaznenog prostora u sam gornji lijevi kut suparničkog gola.

Isti taj kut je samo šest minuta potom pogodio i Pašalić i to svojim standardnim snažnim udarcem s otprilike 25 metara. Sve dvojbe oko pobjednika riješene su i prije isteka pola sata kada je Ivanović nečuvan prihvatio loptu na 20-ak metara od gola, ušetao se u kazneni prostor i preciznim udarcem još jednom prisilio goste na kapitulaciju.

Konačni rezultat postavio je Ivanović gurnuvši loptu u mrežu iz neposredne blizine nakon lijepog prodora Jankovića po lijevoj strani. Rijeka je ovom pobjedom stigla na drugo mjesto sa sedam bodova koliko ima i treći Hajduk, dok vodeći Dinamo ima dva boda više. Istra 1961 je peta s tri boda.

GALERIJA Hajduk se razigrao i preokretom svladao Varaždin! Livaja je ponovo heroj Poljuda

Gorica i Osijek sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a
1/24

Nastavlja se kriza Osijeka

U susretu 3. kola HNL-a Gorica i Osijek su igrali 2-2 (1-0). Domaći su poveli golom Luke Kapulice (38) gosti su preokrenuli s dva pogotka Vedrana Jugovića (53, 61), da bi konačni rezultat postavio Damjan Pavlović (82). Bolju igru u prvom poluvremenu domaći su materijalizirali preko mlado Kapulice koji je u 38. minuti s neštvo više od 10 metara pogodio sam donji lijevi kut suparničkog gola nakon odličnog dodavanja Mikanovića.

Početkom nastavka na teren je stupio 34-godišnji kapetan Osijeka Jugović te u 15-ak minuta napravio preokret. Prvi je gol zabio glavom u padu s tri metra nakon što mu je loptu također glavom spustio Matković nakon ubačaja Omerovića, a drugi preciznim udarcem iz srca kaznenog prostora nakon što se domaća obrana nije najbolje snašla nakon blokiranog udarca Bukviću.

Konačni rezultat postavio je Pavlović koji se najbolje snašao na drugoj vratnici nakon što je Krizmanić glavom s prve vratnice prebacio udarac iz kuta Pršira. Šesta Gorica sada ima dva boda, kao i sedmi Varaždin te osma Lokomotiva, dok je Osijek deveti s jednim bodom, koliko ima i zadnji Slaven Belupo.

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije