HNL: DERBI 32. KOLA

Osijek u problemima, Rijeka u naletu najviše pomogla Dinamu

storyeditor/2022-04-23/PXL_230422_93129585.jpg
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/12
24.04.2022.
u 08:00

Osijek je još dobro i prošao kad uzmemo u obzir što se sve događalo na terenu

U derbiju 32. kola Prve HNL u potpunosti su se obistinila upozorenja trenera Osijeka Nenada Bjelice koji je rekao da će Rijeka igrati rasterećeno zato što više nije u utrci za naslov te da će kao takva biti najopasnija za Osijek. Ne samo da je Rijeka bila opasna, nego je još na neviđen način izdominirala i ponizila Osijek na Rujevici pobijedivši rezultatom 3:1, a ta pobjeda je mogla biti i znatno viša. Osijek je tako ispustio krucijalna tri boda u borbi za naslov prvaka Hrvatske te propustio priliku barem privremeno preskočiti Dinamo na prvom mjestu prvenstvene ljestvice. Sada je Osijek izgubio privilegiju da ovisi sam o sebi u pohodu na naslov prvaka.

Vidno nedostajao Škorić

Čini se kao da se Rijeka više bori za Dinamovo osvajanje naslova nego Dinamo. Za razliku od perioda kad su sami bili u utrci za naslov i redovito kiksali protiv autsajdera, Riječani su protiv Osijeka pokazali onu svoju goropadnost i napadački nogomet koji ih je krasio iz prvog dijela sezone, kao da su niotkud odjednom dobili dodatnu motivaciju. Konstantno su Riječani bili opasni i preuzimali rizike, a posebice su briljirala tri najofenzivnija igrača momčadi Gorana Tomića, Robert Murić (gol i asistencija), Josip Drmić (gol i asistencija) te Haris Vučkić (gol).

23.04.2022., stadion Rujevica, Rijeka - Utakmica 32. kola 1. HNL, HNK Rijeka - NK Osijek. Darko Nejasmic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

S druge strane, Osijek je bio neprepoznatljiv, prvi put primivši tri pogotka u jednoj HNL utakmici još tamo od 1. prosinca 2020. godine kad ih je Gorica svladala s 4:1. Iako se to nije osjetilo protiv Hajduka, ovdje se na golo oko moglo vidjeti koliko je Osijeku nedostajao kapetan Mile Škorić. Niti je bilo kohezije u obrambenom postavljanju, ni požrtvovnosti ni agresivnosti, što pokazuje nekarakteristična brojka od samo jednog prekršaja Osijeka u prvom dijelu.

23.04.2022., stadion Rujevica, Rijeka - Utakmica 32. kola 1. HNL, HNK Rijeka - NK Osijek. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

Osječane je načeo Murić u 19. minuti s bijele točke nakon što je u kaznenom prostoru Osijeka Čeberko igrao rukom. Velika je to bila greška suca Marija Zebeca jer je tom igranju ruke prethodio čisti prekršaj Rijekinog Vukčevića nad Grgićem. Međutim, Osječani zbog prikazanog na terenu nemaju pravo tvrditi da je to drastično utjecalo na rezultat jer ih je Rijeka 'razbijala'. Na 2:0 je u 36. minuti povisio Vučkić nakon sjajne akcije Murića i Drmića, a spomenuta dvojica su kombinirala i u 48. kad je Murić ubacio za Drmića koji sam kao duh poentira za 3:0. U 65. minuti rezultat je uspio ublažiti Antonio Mance, odmah nakon ulaska u igru.

Dobro su i prošli

Osijek je još dobro i prošao kad uzmemo u obzir što se sve događalo na terenu. Osim pogodaka Rijeka je još imala vratnicu Drmića u 8., gredu Selahija nakon 'rakete u 31. minuti te još četiri stopostotne prilike. A još nismo spomenuli ni dva poništena pogotka Drmića zbog, doslovno, milimetarskih zaleđa.

23.04.2022., stadion Rujevica, Rijeka - Utakmica 32. kola 1. HNL, HNK Rijeka - NK Osijek. Lindon Selahi, Slavko Bralic Photo: Nel Pavletic/PIXSELL Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

U drugom susretu Lokomotiva je u petoj minuti nadoknade golom Kulenovića spasila bod i 2:2 kod Istre 1961 u Puli. Za Istru su poentirali Beljo i Caseres, a za Lokomotivu je prvi gol zabio Marić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije