ZABORAVLJENI AS

S Hajdukom je osvojio naslov prvaka, a danas živi u siromaštvu: 'Nemam zdravstveno, radim na polju'

RTV Yu Eco
02.11.2023.
u 11:30

Budinčević je u sezoni 1978./1979. osvojio naslov prvaka Jugoslavije, kasnije je napustio Hajduk, nije imao sreće s transferima, nije zaradio pristojan novac kao ostali kolege nogometaši

Slavni i omiljeni Hajdukov vratar Ivan Budinčević danas živi vrlo teško. Ovaj vojvođanski Hrvat bio je jedan od ključnih igrača bijelih u pohodu na titulu pod vodstvom legendarnog Tomislava Ivića, a onda je nakon završetka karijere zapao u probleme i nije uspio naplatiti najbolje igračke godine. 

GALERIJA Trener Hajduka potvrdio loše vijesti: Potresla me ozljeda Melnjaka

1/10

Budinčević je dakle u sezoni 1978./1979. osvojio naslov prvaka Jugoslavije, kasnije je napustio Hajduk, nije imao sreće s transferima, nije zaradio pristojan novac kao ostali kolege nogometaši. Ostao je zakinut, klubovi su mu ostali dužni, vratio se u rodnu Vojvodinu, Bačku, danas živi skromno i teško, ali ne žali se. Međutim, nisu ga zaboravili Hajdukovi navijači koji su nekoliko puta organizirali akciju prikupljanja pomoći za svog omiljenog vratara. 

– Eto, nakon što sam bio profesionalni nogometaš, trgovački putnik, nakon što sam radio u free shopovima, konobario, trenirao vratare u subotičkom klubu Bačka, u kasno proljeće, ljeti i u ranu jesen zaradim nešto radeći poljoprivredne poslove: kopam, orem, sijem, sadim, berem, radim kod zemljoradnika doslovno kao najamna radna snaga. Nemam ni zdravstvenog osiguranja, više se i ne javljam na Zavod za zapošljavanje. Nema koristi. Po zanimanju sam stolar, ali nema posla koji ne bih radio. Uzalud mi je – rekao je jednom prilikom Budinčević. 

VEZANI ČLANCI:

– Meni su mnogi klubovi ostali dužni, nisam se znao izboriti za svoje. Tu ne mislim na Hajduk koji mi je sve isplatio do zadnjeg dinara, ali ostali su mi dužni ljubljanska Olimpija i vinkovački Dinamo, današnja Cibalia. Jedni i drugi zajedno oko tadašnjih 50.000 njemačkih maraka. Da barem sada imam taj novac – kazao je Ivan. 

Komentara 19

Avatar Aurel
Aurel
12:30 02.11.2023.

i što to znači - da bi svatko tko je igrao za neki klub koji je bio prvak - trebao biti milijunaš??? a to što nema zdravstveno je SAMO NJEGOVA greška - baš SVATKO nezaposlen može imati zdravstveno - samo se treba prijaviti.

Avatar zabranjen1.000puta
zabranjen1.000puta
12:55 02.11.2023.

Ja znam puno, puno ljudi koji rade u polju! Starijih od njeg.

TO
tomislav10
13:05 02.11.2023.

Nogometaš si do svoje cca 35 godine života, a slijedećih 30-tak moraš odabrati zanimanje kao i svi drugi građani ove (i ne samo ove) zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije