PROTIVNICI DINAMA

Salzburg upisao važnu pobjedu uoči Dinama! Plavi nakon remija s Istrom traže europski uspjeh

Champions League - FC Salzburg v Brest
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS
1/5
Autori: vecernji.hr, Hina
19.10.2024.
u 21:00

Dinamovi protivnici upisuju mješovite uspjehe u domaćim prvenstvima. Dok su Slazburg, Slovan i Milan slavili u večerašnjim susretima, Celtic je ispustio prve bodove ove sezone, a Arsenal je doživio neočekivan poraz od Bournemoutha

Sljedeći suparnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, austrijski Salzburg u susretu je 10. kola domaćeg prvenstva na svom terenu svladao Altach sa 2-1 (0-0) preokretom u završnici. Goste je u vodstvo doveo Fridrikas (59) i taj je rezultat vrijedio do 84. minute, no domaći su potom u samo dvije minute preko Konatea (84) i Baidooa (86) kreirali preokret.

Salzburg je četvrti na ljestvici sa 16 bodova, šest manje, ali i dvije utakmice manje od vodećeg Sturma koji je u gradskom derbiju svladao GAK sa 5-2 (2-0), a mladi hrvatski reprezentativac Lovro Zvonarek je u toj pobjedi sudjelovao od 84. minute. Altach  je predzadnji s osam, GAK zadnji s četiri boda. Salzburg i Dinamo igrat će u 3. kolu Lige prvaka u srijedu.

Celtic ispustio prve bodove

Suparnik zagrebačkog Dinama u ovosezonskoj Ligi prvaka, Celtic u susretu je 8. kola škotskog nogometnog prvenstva ispustio prve bodove u tom natjecanju ove sezone odigravši 2-2 (2-0) na svom terenu s Aberdeenom. Celtic je poveo 2-0 golovima Hatatea (24) i Furuhashija (27), no u nastavku je Aberdeen stigao do boda zahvaljujući Sokleru (49) i Shinnieu (60).

I Celtic i Aberdeen su ovim rezultatom ostali bez stopostotnog učinka jer su u prvih sedam kola imali po sedam pobjeda, sada drže prva dva mjesta na ljestvici sa po 22 boda, šest više od trećeg Rangersa koji ima jedan susret manje odigran. Dinamo će ugostiti Celtic 10. prosinca.

GALERIJA Dinamo prosuo bodove protiv Istre! Šokirani prvaci ispustili priliku da dođu na čelo tablice

Champions League - FC Salzburg v Brest
1/26

Nova pobjeda Milana

Nogometaši Milana poravnali su se bodovno sa svojim gradskim rivalima Interom na drugom mjestu ljestvice talijanskog prvenstva svladavši kao domaćini Udinese s minimalnih 1-0 (1-0) u dvoboju 8. kola. Jedini pogodak na utakmici postigao Chukwueze u 13. minuti. Milan je od 29. minute bio bez isključenog Reijndersa te je u nastavku grčevito branio vodstvo. U petoj minuti nadoknade Kabasele je pogodio za 1-1, ali je naknadno procijenjeno kako je ranije tijekom akcije netko od gostiju bio u minimalnom zaleđu. 

Milan je ovom pobjedom preskočio Udinese na ljestvici, sada je treći sa 14 bodova, koliko ima i drugi Inter, dok je Udinese ostao šesti sa 13 bodova. Na vrhu je Napoli sa 16 bodova. Milan će biti i jedan od suparnika Dinama u Ligi prvaka, ova dva sastava ogledat će se u zadnjem 8. kolu 29. siječnja.

Arsenal kiksom propustio preuzeti vodstvo

Nogometaši Arsenala propustili su priliku izbiti na vrh ljestvice engleskog prvenstva, u zadnjoj utakmici subotnjeg programa 8. kola izgubili su na gostovanju kod Bournemoutha sa 0-2 (0-0). Arsenal je u 30. minuti ostao bez isključenog Salibe, a domaći su igrača više iskoristili preko Christiea (71) i Kluiverta (79-11m).

Arsenal je tako ostao treći sa 17 bodova, koliko imaju drugi Manchester City i četvrta Aston Villa, dok bod više ima vodeći Liverpool. Bournemouth je skočio na 10. mjesto sa 11 bodova. Arsenal je i jedan od suparnika Dinama u ovosezonskoj Ligi prvaka, ova dva kluba sastat će se u Londonu 22. siječnja.

Slovan nastavlja dominirati

Slovan iz Bratislave je u 11. kolu slovačke Nike Lige svladao FC Spartak iz Trnave. Time je protivnik s kojim će Dinamo igrati 5. studenog ostao vodeća momčad u domaćem prvenstvu s 25 bodova (osam pobjeda, jedan remi i jedan poraz), dva više od drugoplasirane Žiline.

VIDEO Pročitajte što regionalni mediji pišu o nevjerici u Maksimiru. Spominju da je Bjelici 'puknuo film'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije