Na Svjetskom prvenstvu

Sara Tomić svjetska juniorska prvakinja, Ema Sgardelli u mlađeseniorskom finalu

Hrvatski karate savez
12.10.2024.
u 21:53

Na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete u Veneciji sudjeluje 1908 natjecatelja iz 109 zemalja a Hrvatska uoči posljednjeg dana ima osigurane četiri medalje među kojima blista i svjetsko srebro Svena Strahije

Hrvatska karate reprezentacija vratit će se iz Venecije, sa Svjetskog prvenstva za mlađe uzraste, s bogatim medaljaškim plijenom - većim od onoga ostvarenog prije dvije godine u turskoj Konyji.

Pobijedivši u finalu Čehinju Amalieu Hakovu (2:1), Sara Tomić osvojila je naslov svjetske juniorske prvakinje u kategoriji preko 66 kilograma. Sara je do finala došla pobjedama nad Turkinjom Kurdolu (5:2), Francuskinjom Amatsokermi (3:2), Ukrajinkom Bulay (6:2) i, u polufinalu, Crnogorkom Damjanović (4:0). Članici Hercegovine Zagreb ovo je drugo svjetsko zlato jer je svojedobno bila i svjetska kadetska prvakinja.

U juniorskom finalu nastupio je i Sven Strahija (76 kg) od kojeg je bio bolji jedino njegov finalni protivnik Kazahstanac Kadirgali (0:3) a odličje je osvojio i kadet Nikola Birač (63 kg) koji je u borbi za broncu pobijedio Luksemburžanina Todorovića (3:0).

Svjetsko prvenstvo mlađih uzrasta završava se ove nedjelje kada će Hrvatice biti u igri za tri medalje. Zapravo, kolajnu je već osigurala Ema Sgardelli (50 kg), inače europska seniorska prvakinja, koja će se s Japankom Ishiharom boriti za zlato.

Ema je u prvom kolu bila slobodna, a potom je ostvarila pobjede protiv Rumunjke Nastas 3:0, Alžirke Ounnas 2:2 na senshu ili pravilo prvog osvojenog boda. S predstavnicom Irana Naghiebeiranvand završilo je 5:3, a Marokanku Dourai svladala je s uvjerljivih 8:0.

U borbama za broncu nastupit će pak Nikolina Golomboš (preko 68 kg) i Darija Šnajder (61 kg).


 


 


 


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije