Novi izbornik

Sesar predstavljen: Aco me od zadnje akcije zove "izborniče", bio sam mu favorit

Zagreb: Trening hrvatske košarkaške reprezetacije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
18.04.2023.
u 12:55

- Dogovorili smo da pripreme počinju 5. srpnja, a moram porazgovarati sa stožerom i obaviti razgovore sa svim igračima - kaže novi izbornik košarkaša

Pred hrvatskom košarkom važni su dani. Naime, prošlog tjedna reprezentacija je dobila novog izbornika - Josipa Sesara.  On se sada predstavio pred medijima: 

- Bit ću originalan pa reći da mi je čast i zadovoljstvo da budem izbornik, hvala i direktoru Aci Petroviću koji me i predložio. Radostan sam i svjestan obaveze, pred nama je radno ljeto. Dogovorili smo da pripreme počinju 5. srpnja, a moram porazgovarati sa stožerom i obaviti razgovore sa svim igračima. Nadam se da neće biti otkaza. Računamo na igrače iz NBA lige i koji igraju po hrvatskim klubovima. Mogu reći da je i Luka Božić u mojim planovima vrlo visoko - kaže Sesar koji predstavlja i svoj stožer:


 

- Ivan Tomas bit će mi pomoćnik, uz Ivana Perinčića, a Bariša Krasić koordinator. Još ćemo vidjeti za kondicijskog trenera. 

Je li vam Aco ikako naznačio da ćete biti izbornik?

- Od zadnje akcije me zove "izborniče", u dva-tri navrata rekao mi je da sam mu favorit. Nije rekao da sam 100 posto, ali da sam favorit. Nije moje da puno oko toga pričam, imao s njim jako dobru suradnju. 

Sve je zanimalo kako će Sesar vratiti kult reprezentacije.

- Treba napraviti rezultat. Treba sa svima razgovarati, koji imaju volju i želju. Moram sjesti s pomoćnicima, imam ideju, neću izlaziti s imenima. Najbitnije da momci koji dođu, moraju se osjećati ugodno. Svaki trener ima vizije i ideje, nadam se u cilju i interesu hrvatske košarke. Svi težimo cilju, a to je dobar rezultat. Trenutačno smo u pretkvalifikacijama i slika košarke prema van lošija je nego je realno stanje. Imamo igrače koji se mogu izdići iznad toga, imali smo dobru atmosferu s Acom. Ako se sjećate, protiv Poljske Perković je imao šut da spustimo ispod tri razlike kojim bismo izbjegli ove pretkvalifikacije. To je i malo sreće, ali tu sreću treba isprovocirati. 

Kako su reagirali u Ciboni kada ste prihvatili mjesto izbornika?

- Dobio sam samo čestitke. Razgovorima s Acom dobio sam informaciju da je poželjno da izbornik bude i u radnom tonusu i ritmu, i ja smatram tako. Nismo pričali o novom ugovoru.

Ključne riječi

Komentara 3

DM
drazen.muhvic
17:53 18.04.2023.

Ima li jioš naivčina koje vjeruju Aci? Ako vas ima uplatite mu pare na račun otvoren za spas hrvatske košarke...

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
14:25 18.04.2023.

Sesar predstavljen: Aco me od zadnje akcije zove "izborniče", bio sam mu favorit jer sam mu u duhu domoljublja metnuo postrani solidnu lovu.

MA
MarkoMarkoM
13:51 18.04.2023.

Hrvatska košarka je totalnom rasulu upravo zbog onih koji je vode i donose ovakve odluke. Sesar izbornik, ma dajte molim vas. To je samo nastavak strmoglavog pada. Kao igrač je bio prosječan, a kao izbornik nikakav. Što možemo očekivati? NIŠTA! Već dugi niz godina nas pobjeđuju trećerazredne reprezentacije. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije