CEDEVITA - CRVENI OKTOBAR

Šest Amerikanaca 
i pet Rusa zajedno dobro funkcioniraju

13.01.2015., Zagreb -  Igraci KK Cedevita odlaze iz zracne luke Zagreb nakon sto im je otkazan let za Vladivostok. Jasmin Repesa.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
11.02.2015.
u 09:41

– Već smo prije osigurali prolazak u osminu finala, no pobjeda nad Rusima donosi nam prvo mjesto i izbjegavanje španjolske Gran Canarije. U tom slučaju igrali bismo protiv pobjednika utakmice talijanskog Sassarija i turskog Banvita – objasnio je trener Cedevite Jasmin Repeša.

Košarkaši Cedevite večeras (dvorana Dražena Petrovića 20.15 sati) igrat će posljednju utakmicu skupine Eurokupa protiv ruske momčadi Crveni oktobar.

– Već smo prije osigurali prolazak u osminu finala, no pobjeda nad Rusima donosi nam prvo mjesto i izbjegavanje španjolske Gran Canarije. U tom slučaju igrali bismo protiv pobjednika utakmice talijanskog Sassarija i turskog Banvita – objasnio je trener Cedevite Jasmin Repeša.

Zaustaviti Culpeppera

Ono što je vidljivo jest činjenica da Rusi trenutačno igraju puno bolje nego na početku skupne faze ovog natjecanja kada smo ih u Volgogradu pobijedili 83:65. Pokazuju to i dvije njihove pobjede nad Zaragozom te nesretni poraz u posljednjim sekundama od Rome – rekao je Repeša.

Luka Babić, igrač Cedevite, prisjeća se utakmice u Volgogradu:

– Odigrali smo tada jako dobru utakmicu. Trebamo tako odigrati i danas. Oni svoju igru temelje na Culpepperu. Primarni je cilj zaustaviti njega.

Ozlijeđeni su bolje

Amerikanac Randy Culpepper ove sezone ima prosjek 18,3 koševa po utakmici u Eurokupu.

– Bez obzira na to što su već ispali, oni će igrati puno opuštenije, a mi se ne smijemo nikako opustiti – dodao je Babić.

Cedevita i dalje ne može računati na ozlijeđene Ukića, M. Delaša i Mazalina.

– Oni još nisu ni počeli trenirati s momčadi. Ali vidljiv je napredak kod oporavka – rekao je Repeša, a onda još ponešto rekao o ruskoj momčadi: – Imaju nekoliko strašnih šutera. Culpepper svakoj momčadi može zabiti 25 koševa, tu su još dobri Amerikanci McGrath i Hamilton koji igra čistu peticu, ali može pogoditi tricu izvana. Tu su i fizički jaki Travis i Victor. Vanjska linija oslabljena im je otkako je otišao Liggis, a nisu umjesto njega nikoga doveli – zaključio je Repeša. Zanimljivo, u sastavu Crvenog oktobra igra pet Rusa i šest Amerikanaca. I tko onda kaže da se ove dvije nacije ne slažu, da ne mogu zajedno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije