NIKO KOVAČ

Sitnice su presudne, pa otrovali smo se uoči SP-a 2006.

Niko Kovač
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
27.04.2014.
u 10:59

- Hrvatska u Brazil putuje 3. lipnja, devet dana prije otvarajuće utakmice SP-a s domaćinom. - Svaki sat vremenske razlike, tako kažu stručnjaci, možemo nadoknaditi jednim danom. Imat ćemo vremena za prilagodbu - kazao je Kovač.

Uživao je hrvatski izbornik Niko Kovač na humanitarno-sportsko-glazbenom spektaklu “Srcem za djecu” što se zbio na Splitovu stadionu u Parku mladeži. Za dječji odjel splitske bolnice prikupljeno je oko 150 tisuća kuna, sjao je od sreće Dragan Primorac, prvi čovjek udruge Cro UNUM, koja je u suradnji sa splitskom sekcijom Zbora sportskih novinara, glazbenicima i sportašima.

- Drago mi je što smo kolege i ja nazočnošću i sudjelovanjem u ovakvom spektaklu mogli pomoći djeci. Odavno na jednom mjestu nije bilo ovoliko sportaša i glazbenika - kazao je Kovač.

Igrali su klinci Hajduka i Splita, novinari, odvjetnici, liječnici, a u glavnoj utakmici sastale su se selekcije Cro UNUM-a, koju je predvodio Kovač (igrali su Vedran Runje, Ardian Kozniku, Boris Živković, Dragan i Damir Primorac, Dražen Zečić, Darko Butorović, Rober Jarni, Zoran Primorac, Alen Nižetić, Goran Karan, Marko Babić, Vilson Džoni, Joško Jeličić, Damir Knjaz i Vlatko Đolonga) i Humanih zvijezda (Slaven Knezović, Damir Mihanović Čubi, Luka Vidović, Giuliano, Tomislav Erceg, Nenad Pralija, Miki Rapaić, Igor Boraska, Deni Lušić, Goran Sablić, Ivica Mornar, Stipe Andrijašević, Hrvoje Sunara, Danijel Vučić i Denis Putnik), a pobjedu (3:1) su odnijele Humane zvijezde zahvaljujući hat-tricku Ivice Mornara.

- Hrvatska u Brazil putuje 3. lipnja, devet dana prije otvarajuće utakmice SP-a s domaćinom. - Svaki sat vremenske razlike, tako kažu stručnjaci, možemo nadoknaditi jednim danom. Imat ćemo vremena za prilagodbu, ako je pet sati vremenske razlike u odnosu na nas, onda će nam trebati pet-šest dana da se prilagodimo cijeloj situaciji. Zbog toga i idemo ranije - kazao je Kovač.

Niko o svemu govori sa smiješkom. Ali, kada se spomene popis od 30 igrača kojeg će objaviti 13. svibnja ili onaj konačni, koji će se znati 1. lipnja, onda stavi lokot na usta. Izbornik ni da zucne nijedno ime.

- Smatram i da 23. igrač treba biti onaj koji može zaigrati. Sjećate se SP-a 2006. godine, tada nam se u Wolfsburgu pet-šest igrača otrovalo hranom. Napravit ćemo dobar izbor igrača, u to sam siguran - kaže Kovač.

Naši glavni aduti, Luka Modrić i Mario Mandžukić, imaju se sučeliti u uzvratu polufinala između Bayerna i Reala. Može li Bayern nadoknaditi 1:0 iz prve utakmice.

- Ovakvom igrom, koja je u Madridu bila dosadna, sigurno neće. Bayern nije pronašao način srušiti Realov beton. Ako u uzvratu Real postigne gol, teško će Bayern postići tri pogotka - zaključio je Kovač.

>>Brazil će pokazati naš potencijal, a u toj utakmici sve je moguće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije