ATLETIKA

Sjajan u Dijamantnoj ligi: Hrvatski skakač peti. Na stazama se trče nevjerojatna vremena

Pariz: Filip Pravdica u finalu Olimpijskih igara završio na 9. mjestu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/POOL
1/3
23.08.2024.
u 05:00

Na mitingu u Lauseanni nastupio je i hrvatski rekorder u skoku u dalj Filip Pravdica koji je zauzeo peto mjesto sa skokom od 7.89 metara

Na mitingu atletske "Dijamantne lige" u Lauseanni, prvom nakon Olimpijskih igara u Parizu, sjajni Kenijac Emmanuel Wanyonyi ostvario je drugi najbolji rezultat svih vremena na 800 metara. Olimpijski je pobjednik u Lauseanni trčao 1:41.11 minuta, što je za osam stotinki brže od vremena koje je ostvario u Parizu, a ovime se izjednačio na drugom mjestu svih vremena s Wilsonom Kipketerom. Brže je ovu dionicu svladao samo David Rudisha koji je svjetski rekorder sa 1:40.91.

Vrhunsku formu potvrdio je i olimpijski pobjednik na 200 metara Bocvanac Letsile Tebogo koji je slavio sa 19.64, dok je Norvežanin Jakob Ingebrigtsen postavio novi rekord mitinga na 1500 metara sa 3:27.83 uvjerljivo za dvije sekunde svladavši olimpijskog pobjednika Amerikanca Colea Hockera.

Na mitingu u Lauseanni nastupio je i hrvatski rekorder u skoku u dalj Filip Pravdica koji je zauzeo peto mjesto sa skokom od 7.89 metara. Pravdica, koji je na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu bio deveti, svoj je najbolji skok izveo u drugoj seriji, da bi potom tri puta prestupio i nije se uspio izboriti za nastup u posljednjoj šestoj seriji u kojoj skaču samo trojica prvoplasiranih. Pobijedio je olimpijski pobjednik te svjetski i europski prvak Grk Miltiadis Tentoglou koji je u posljednjem skoku natjcanja doskočio na 8.06 metara i tako preskočio drugog Jamajčanina Waynea Pinnocka sa 8.01m te trećeg Švicarca Simona Ehammera sa 7.99m.

VIDEO Barbara Matić osvojla prvo hrvatsko svjetsko zlato u džudu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije