O OVOME ĆE SE PRIČATI

Slabo poznati Hrvat na drugom kraju svijeta izrežirao jedno od najvećih nogometnih čuda godine

World Cup - AFC Asian Qualifiers - Group H - United Arab Emirates v Bahrain
AMR ALFIKY/REUTERS
Autori: vecernji.hr, Hina
05.09.2024.
u 16:55

U trećoj fazi kvalifikacija dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake skupine idu izravno na SP, a treći i četvrti idu u četvrtu rundu

Nogometaši Japana pobjednički su startali u trećoj fazi azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. demoliravši na stadionu u Saitami Kinu s čak 7-0. Japanci su nanijeli pravu katastrofu Kinezima, a Wataru Endo i Kaoru Mitoma donijeli su Japanu prednost od dva pogotka u prvom dijelu. U nastavku je uslijedila kanonada Japanaca, prvo je napadač Monaca Takumi Minamino dvaput pogodio gol Kineza, da bi Junya Ito, Daizen Maeda i Takefusa Kubo donijeli konačnih 7-0. Kina nikad dosad nije igrala na SP-u, a sudeći po rezultatu ove utakmice, ta tradicija će se nastaviti.

No, priča dana iz ove skupine stiže s druge utakmice. Naime, u ovoj skupini Bahrein je u Gold Coastu šokirao Australiju s 1-0 autogolom Harrya Souttara u 89. minuti. Australci su od 77. minute igrali bez isključenoga Kusini Yengija, a Bahrein je na sjajan način započeo lov na svoj prvi nastup na SP-u. Reprezentaciju Bahreina inače vodi hrvatski trener Dragan Talajić. Nekadašnji vratar (Istra, Orijent...) od ove godine vodi Bahrein, a u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je tek klube iz Azije. 

U skupini C kasnije Saudijska Arabija i Indonezija i Bahrein, a izravan prolaz na SP će ostvariti prve dvije selekcije, dok će treće i četvrtoplasirana ekipa napredovati u daljnji krug kvalifikacija.Azija je dobila osam zajamčenih mjesta na mundialu, s mogućnošću daljnjeg plasmana putem interkontinentalnog doigravanja. U skupini B Južna Koreja i Palestina su u Seulu odigrali 0-0.

U trećoj fazi kvalifikacija dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake skupine idu izravno na SP, a treći i četvrti idu u četvrtu rundu. 

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije