Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA PROTIV SLOVENIJE

Slavni košarkaš o stanju hrvatske košarke: Podcijenjeni smo, ali ova ekipa može oživiti košarku

Split: KK Split i Cedevita Olimpija igraju 16. kolo ABA lige
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
03.07.2024.
u 09:00

"Vratiti košarku gdje joj je mjesto. Ta mi je rečenica toliko izlizana i patetična, ali (ova ekipa) definitivno može vratiti košarku da bude zanimljiva i interesantna ljudima", rekao je Roko Leni Ukić

Hrvatska košarkaška reprezentacija je na početku kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre uspješno svladala reprezentaciju Slovenije rezultatom 108-92. Bila je to izvrsna izvedba hrvatskih košarkaša protiv snažne ekipe kojoj se vratila NBA zvijezda Luka Dončić. Dario Šarić upisao je triple double od 19 koševa, 10 skokova i 10 asistencija za 32 minute. Dončić je učinio isto s 26 koševa, 11 skokova i 10 asistencija.

Utakmica se igrala u Olympiacosovoj Dvorni mira i prijateljstva u Pireju, gradu osam kilometara udaljenom od Atene. Televizijski prijenos utakmice bio je na kanalu RTL 2, a gost i sukomentator bio je Roko Leni Ukić. Bilo je oko pet minuta do kraja utakmice i 24 razlike kada je pozvat time-out. Ukić se tada osvrnuo na stanje u hrvatskoj košarci.

VIDEO Golema rupa progutala nogometno igralište: 'Izgleda kao da je eksplodirala bomba'

"Iskoristit ću jednu priliku pa ću reći da smo podcijenjeni i u tom segmentu. S razlogom smo podcijenjeni jer dugo smo bili nigdje. Evo, i mi imamo priliku biti na drugom programu našeg prijenosa, a na prvom nam je pretpostavljena slovenska sapunica, je li tako? Sve je to rezultat onoga što se događalo zadnjih šest, sedam godina u hrvatskoj košarci", kazao je Ukić.

"Ova ekipa je ta koja definitivno može vratiti, mrzim rečenicu, 'vratiti košarku gdje joj je mjesto'. Ta mi je rečenica toliko izlizana i patetična, ali definitivno može vratiti košarku da bude zanimljiva i interesantna ljudima. Ljudi u Hrvatskoj žele košarku na visokom nivou. Ovi igrači i reprezentacija već sad pokazuju da mogu to napraviti", dodaje Ukić.

Vlasnik prava prijenosa za sve kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre u Parizu je Sportklub. S druge strane RTL je otkupio prava za utakmice Hrvatske i emitira ih na drugome kanalu. Iduća utakmica na rasporedu hrvatske košarkaške reprezentacije je ona protiv Novog Zelanda, na rasporedu u srijedu od 16:30.

GALERIJA Ronaldo je ridao poput malog djeteta, čudesni Slovenac skinuo mu je penal, suigrači ga grlili

Split: KK Split i Cedevita Olimpija igraju 16. kolo ABA lige
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije